Gå til hoved-indhold
Om det lige skal være J24 ved vi ikke, men selvfølgelig kan den trailes...Udstyr
Om det lige skal være J24 ved vi ikke, men selvfølgelig kan den trailes...

Kølbåd til de unge: Få overblikket her

En af vores læsere, Jesper Bay Esbensen, har lavet en blog, hvor han har sammenfattet de mange kommentarer om, hvilken båd der skal satses på til de unge.

Af katrine bertelsen |

På Jespers blog har han sammenlignet sejlareal og vægt, og samlet det i et skema. Du kan også se videoer om de forskellige bådtyper.

Jesper Bay Esbensen skriver:

En engageret debat har udspillet sig efter Katrine Bertelsen på minbaad.dk stillede spørgsmålet om, hvilken kølbåd de unge skal sejle.

Det er et væsentlligt spørgsmål at stille, for i langt de fleste danske sejlklubber er det forbundet med store problemer, at fastholde de unge sejleres interesse for sporten, for slet ikke at tale om den store udfordring det er, at lokke nye unge sejlere til.

Katrine opstiller i sin artikel nogle krav til sejlklubbens nye båd til de unge. I korte træk mener Katrine, at båden skal være nem at transportere, rigge og søsætte, at den skal være rimelig billig og at den skal være enkel og sjov at sejle. Det er svært at være fundamentalt uenig.

Mens det har været spændende at følge debatten – som ikke sjældent har været temmelig kontant – så har vi savnet overblikket, og det synes at være forbigået en del debattører, at bådene der diskuteres og sammenlignes på mange punkter er grundliggende forskellige, og henvender sig til ganske forskellige sejlere.

Læs den fulde artikel og se grafikken her: www.bayarea.dk

content-loader
content-loader
content-loader