Gå til hoved-indhold
Medaljetagere hos Europajollerne.Kapsejlads
Medaljetagere hos Europajollerne.

Fremgang ved DM for Europajoller

72 Europajolle-sejlere kæmpede i Korsør. Anna Livbjerg og Jakob Ege Friis, begge fra Kaløvig Bådelaug, vandt guld i hård luft. Hos Contenderne vandt Søren Andreasen.

 

Af Troels Lykke |

Efter en udsættelse p.g.a. stærk vestlig vind fik sejlerne lov til at gå på vandet – og de nærmest fløj ud af havnen i Korsør.

Det lykkedes at gennemføre to sejladser fredag, men 40 ud af de 70 måtte trække sig før afslutningen.

 ”Det var en svær beslutning at gennemføre sejladserne, men sejlerne er vant til at sejle i næsten al slags vejr, og sikkerhedsmæssigt skønnede vi det var OK fordi sejlerne er meget rutinerede” siger baneleder Peter Lübeck.

Lørdag morgen var contender-jollerne også ankommet, men vinden var tiltaget og vejrudsigten gjorde at sejlerne at sikkerhedshensyn måtte blive på land. Alle tog det med godt humør og til Europe generalforsamlingen om aftenen var der rekordstort fremmøde.

Her blev bl.a. Michael Cholewa valgt og efterfølgende konstitueret som ny formand for Europe Class Denmark.

”Det er herligt som Europe klassen udvikler sig” siger Michael Cholewa og fortsætter: ”vi vil arbejde hårdt for at klassen får yderligere fremgang og udnytte den medvind vi tydeligvis har”.

Næststørst efter Opti-klassen

Målt på antal deltagere til DM er Europe nu større end Zoom8 og dermed næststørste klasse efter Optimistjollen.

Søndag morgen var vinden løjet til omkring 10 m/s og det var lørdag besluttet at starte allerede kl 8, så der var skippermøder med trænere omkring kl 6:30.

”Det viste sig at være en helt rigtig beslutning, fordi det lykkedes at gennemføre 4 sejladser for Europe og Contentere” siger stævneleder Lars Jørgensen, fra Korsør Sejlklub, som sammen med stort hold frivillige knoklede alle dagene og fik stor ros for deres indsats til lands og til vands. Stævnet blev sponsoreret af Sydbank.

Ingen protester

Sejladserne blev gennemført uden én eneste protest. Der var deltagere fra Tyskland og Sverige, men de danske sejlere var klart dominerende. Der blev uddelt DM medaljer til piger og drenge – og Kaløvig Bådelaug viste sin store styrke:

DM Europe – piger:

1.    Anna Livbjerg, Kaløvig Bådelaug

2.    Annemette Eskildsen, Egå Sejlklub / Kaløvig Bådelaug 

3.    Anne-Line Lyngsø Thomsen, Egå Sejlklub

DM Europe – drenge

1.    Jakob Ege Friis, Kaløvig Bådelaug

2.    Tobias Hemdorff, Kaløvig Bådelaug 

3.    Mathias Livbjerg, Kaløvig Bådelaug

Søren Andreasen vandt hos Contendere

I contenterklassen med 21 tilmeldte der vandt Søren Andreasen, Hellerup Sejlklub med Bjarke Johnsen, Jyllinge Sejlklub på 2. pladsen og Jens Langendorf, Hellerup Sejlklub på 3. pladsen.

Klik her og se alle resultater: her

Se mere om Europe klassen her: www.europeclass.dk

Se mere om Contenter klassen her: www.contenderclass.org

Billeder fra stævnet: Her

content-loader
content-loader
content-loader