Gå til hoved-indhold
Jyske piger gør sig klar til sejlsæsonen 2010.Kapsejlads
Jyske piger gør sig klar til sejlsæsonen 2010. Mille Jensen til venstre og Anette Viborg til højre.

Vi forebygger skader

Det forklarer Sailing Academy Aarhus, der er startet med et fornyet team på Idrætshøjskolen i Aarhus. Læs Køstners råd.

Af Troels Lykke |

Isen i havnen holder teamet på land, det bruger akademiet konstruktivt på fysisk træning, sponsor arbejde og sæsonplanlægning.

I år vil holdet forberede sig optimalt til den kommende sejlsæson. Det betyder blandt andet at sejlerne vil bruge meget tid på at forebygge skader og komme i bedre fysisk form.

”Den fysiske træning bliver individuelt tilrettelagt efter sejlernes forskellige behov, så man sikre en så optimal formkurve for sin individuelle karriere.” siger Rasmus Køstner, træner på Sailing Academy.

Planlægning af sæsonen

På akademiet er sejlerne startet med at planlægge de fælles mål og det samlede program, så den imødegår deres individuelle kalender. Planlægning af kalender er en vigtig del af sejlernes kompetencer.

Sailing Academy vil arbejde mere med, hvad de enkelte sejleres projekter stiller af krav og give akademisterne de redskaber, de får brug for i deres personlige projekter.

Teamwork på tværs af bådklasser

Akademiet består af sejlere fra mange forskellige bådklasser. Flere er gengangere fra sidste periode Hasse Neve, Mille Jensen, Anette Viborg og Thorbjørn Schierup. Det nye ansigt er Christian Rindom, talentfuld surfer fra Horsens, der har mange medaljer på sit CV.

De kommer fra forskellige baggrunde og kan bidrage med forskellige erfaringer indenfor sejlsport. Sejlerne ser frem til at lære at arbejde og fungere som et professionelt team.

”Det gælder om at bruge sine omgivelser og sparringspartnere på bedste måde og samtidig give noget reelt tilbage, hvis man vil nå langt indenfor sejlsport - det kan jeg arbejde med her på akademiet,” fortæller Christian Rindom. 

Yderligere information:

Saling Academy Aarhus - ihaarhus.dk/Default.aspx?ID=1175

Melges24 bådtypen - melges24.com/

Film - youtube.com/watch?v=yI7lasxvqps

content-loader
content-loader
content-loader