Gå til hoved-indhold
NajadUdstyr
Selv om redningen af Najadværftet er en realitet, kan der stadig komme flere fyringer. Foto: Najad.com

Ny kapital redder Najad fra konkurs

Det svenske værft Najad blev onsdag i sidste uge reddet fra lukning, blot få timer fra konkurs.

Af katrine bertelsen |

Gennem en ny aktieemission er det lykkedes Najad at få ny kapital tilført den slunkne kasse. Den nye hovedaktionær, Animatrix Capital LLP ejede tidligere ti procent af værftet, men har gennem en ny aktieemission tilført værftet en tiltrængt pose penge.

Værftet skiller sig samtidig af med den tidligere ejer og ledelse. Magnus Ridderstad, salgs og marketingschef vil ikke sige hvor stort kapitalindskuddet er, men ser meget positivt på fremtiden. I onsdags var Najad blot få timer fra konkurs, før kapitaltilførslen blev en realitet.

Ser lyst på fremtiden

”Markedet er lysnet lidt og salget klatrer langsomt opad. Najadværftet er sikret, men vi kigger naturligvis på, hvor store vi skal være i fremtiden,” siger Magnus Ridderstad. ”Vi havde rekordstort tab fra et rekordhøjt niveau, så det kommer til at tage tid at indhente det.”

Værftet i Orust sætter sin lid til en række nye modeller der præsenteres på kommede bådmesser. Lige nu præsenteres den nye Maxi 1300 på bådmessen i Hamborg.

Najadvarvet AB, fremstiller mærkerne Najad og Najad Aphrodite Line, Maxi Yachts International AB og ejer skrog og dækfirmaet Hull Manufacturing Scandinavia AB i Åmål.

Måske flere fyringer

Værftet har i alt 184 ansatte, heraf 40 i Åmål. Til november faldet antallet med 23, hvor tidligere fyringer træder i kraft. Derefter er der 121 arbejdere på værftet i Orust. Værftet udelukker ikke, at der kan komme flere fyringer.

Najadværftets problemer er blot et i rækken af mange, hvor bl.a. Sweden Yachts gik konkurs i marts 2009. Sweden Yachts er imidlertid under rekonstruktion, og skal igen ligge i Stenungsund, hvor det gamle Sweden Yacths producerede en række luksusyachter i størrelsen 40-80 fod.

www.najad.com

 

content-loader
content-loader
content-loader