Gå til hoved-indhold
Arkivfoto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion.Kapsejlads
Arkivfoto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion.

49erne fremme i Kiel

Toft og Nørregaard/Lang indtager 2. og 4. plads ved World Cup-stævnet i Kiel. Protest truede. Vinden drillede igen og holdt mange bådklasser på land.

 

 

Af Troels Lykke |

Igen mandag var der dømt ventetid for de mange deltagere ved dette års version af Kieler Woche, der tæller med i den samlede World Cup.

Og ligesom søndag var det manglende vind, der var årsagen, det skriver Sejlunionen til pressen.

Efter nogle timers ventetid vurderede arrangørerne, at udsigten til vind var så ringe, at man ikke ville kunne få gennemført sejladser for de fleste af de olympiske klasser.

De blev derfor afblæst for resten af dagen, mens med at man forsøgte sig med at sende de bedste 49ere på vandet i den meget svage eftermiddagsbrise.

Brødrene Toft topper

Denne disposition skulle vise sig at kaste to sejladser og nogle gode danske resultater af sig.

I den første sejlads var brødrene Emil og Simon Toft så indiskrete at tage sig af sejren, mens det blev til en 4. plads i den anden. De to topresultater sender de to brødre fra Skive op på andenpladsen med bare 3 point til den førende engelske båd.

Der var lige ved at komme grus i det danske maskineri, da en fransk båd lagde protest mod danskerne i netop den sejlads, som Toft-brødrene vandt.

"Der er tale om en marginal styrbord-bagbord situation i starten, hvor vi allerede er på vej til at gå bagom ham. I hans øjne snitter vi hans rorpindsforlænger, men da han sidder i juryrummet begynder han at trække lidt i land," forklarer Emil Toft om den situation, der kunne have kostet danskerne en diskvalifikation.

Farten er der

De nærmeste forfølgere til det danske brødrepar er englænderne Pink og Peacock og de danske holdkammerater Allan Nørregaard og Peter Lang, der ligger á point 8 point efter Toft-brødrene.

Netop Nørregaard og Lang havde rigtig god fart i båden, eller som gasten Peter Lang beskrev det: "Vi tyrer bare derudaf, når vi først kommer fri af startlinjen."

Bag den udtalelse gemmer sig det faktum, at Nørregaard og Lang ikke rigtigt fik starterne til at fungere i dag.

"Det betyder, at vi ikke får helt det samme ud af farten, som hvis vi var lidt skarpere i starten, og så ligger vi bare og halser efter det meste af vejen," siger Peter Lang.

Dansk PL-sejler på 6. plads

I den paralympiske 2.4mR klasse blev der igen i dag afviklet tre sejladser helt tæt under land. Dagens stærkeste sejler blev Englands Helena Lucas, der vandt to af de tre sejladser, og rykker op på den samlede 3. plads.

Bedste dansker er den flerdobbelte PL-deltager, Jens Als Andersen på 6. pladsen. Han har 4 points forspring til Niels Ulstrup, der er nummer 8.

Danske placeringer efter 7 sejladser

2. Emil og Simon Toft (begge Skive Sejlklub)

4. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub)

11. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug)/ Nicolai Thorsell (KDY)

Resultater
Kieler-woche.de/eng/livecenter/olympic.php

content-loader
content-loader
content-loader