Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Martin Hald og Jørgen Skov Hansen på vej mod mærket. Foto: Bo Landry

Konkurrence til Thomas Paasch

Selv om Paasch vandt var Jørgen Skov Hansen fra Kolding sejlklub oppe og blande sig i toppen. Middelfart var arrangør for den sidste kapsejlads før turen går til VM for A-Cat i Cesenatico (ved Rimini) i det italienske adriaterhav.

Af katrine bertelsen |

Lillebælt og Gamborg fjord husede weekendens sejladser for A-cat, arrangeret af Middelfart Sejlklub. Vind var der ikke meget af. Om lørdagen blev blot 2 sejladser afviklet før vinden sov ind, og søndag kun en sejlads i meget let og skiftende vind.

Jørgen Skov Hansen formåede at placere sig rigtigt og godt på banen mellem vindhullerne i søndagens sejlads, og kunne med en sejr og to 2. pladser om søndagen indtage en samlet andenplads blot 1 point efter Thomas Paasch.

Minbaad.dk spurgte Thomas Paasch, hvad der gik galt i søndagens anden sejlads.

"Jeg er blevet social," siger han og griner. "Du driller mig jo altid med at jeg er asocial og altid er alene ved mærkerundingerne."

A-Cat VM 2010

26. juni til 3. juli gælder det så VM i Cesenatico (omkring ved Rimini) i det italienske adriaterhav. 100 deltagere fra 17 lande har kvalificeret sig til at deltage, og blandt dem har Danish A-Class Association fået tildelt 3 pladser. Det danske hold består af Lars Schrøder, Martin Hald og Thomas Paasch.

Der var godt øl til vinderne, Thomas Paasch (tv) og Jørgen Skov Hansen.

Favoritter til VM

Thomas Paasch siger. “Favoritrollen går nok til regerende verdensmester Glen Ashby (AUS), men også hans landsmand og tidligere verdensmester Steve Brewin står højt på listen.”

“Desuden indeholder deltagerlisten også navne som James Spithill (AUS) som jo sejlede Americas Cup sejren hjem for BMW Oracle, og også selv samme holds designkoordinator Mike Drummond (NZL) er også på listen.”

Alinghi's performance analytiker Luc Du Bois (SUI) stiller også op, og sædvanen tro er der en række tidligere verdensmestre og OL medaljetagere fra forskellige klasser med. Alt i alt et meget hård felt.

A-Cat'en er en konstruktionsklasse, og der er da også en række nye båddesigns der får deres VM debut i år. Ashby's egen "ASG3", Hollandske "DNA" og Bimares seneste "V1R".

content-loader
content-loader
content-loader