Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver masser af lakeret træværk og poleret messing til Dansk Forening for Ældre Lystfartøjers årlige træf I Sundby Sejlforening.

Sommertræf for ældre lystbåde i Sundby

Fra torsdag 8. og søndag 11. juli kan du se 45-50 flotte gamle lystfartøjer i Sundby havn. Harpunloggen uddeles.

Af katrine bertelsen |

Det bliver et flot opbud af ældre lystfartøjer Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer (DFÆL) har trommet sammen til det årlige træf i Sundby Sejlforening.

Det er 30. gang foreningen inviterer til træf og der kommer motorbåde, sejlbåde, små familiebåde, morfarkrydsere, lange elegante kapsejlere og en traditionel fireåring fra Færøerne.

Programmet

Torsdag eftermiddag åbnes stævnet med kanonsalut og moleøl, flagene hejses til ”festlig flagning” og DFÆLs store mågestander sættes på masten foran klubhuset.

Ved sejlklubbens søndre mole ligger de gamle både, der kan beskues til lørdag formiddag, hvor kapsejladsen skydes i gang..

Fredagkl. 11 begynder de sagkyndige deres vurdering af bådene for at vælge, hvilke både der skal præmieres for god vedligeholdelse. Bl.a uddeler DFÆL vandrepræmierne Harpunloggen til en sejlbåd og Skruen til en motorbåd. Begge hædersbeviser gives for en usædvanlig bevaringsindsats.

Måleren måler både og måske også sejl ind til lørdagens kapsejlads, der i år er blevet til Danmarksmesterskab for træbåde.

Børn og stumpemarked

Fredag, fra kl. 15 - 17 er alle interesserede børn velkomne til at hoppe i en redningsvest og tage med på sørøvertogt, når søspejdertroppen Fribytterne kommer på besøg med deres ålborgjoller

Samtidigt åbner ”stumpemarkedet”, et brugtmarked for maritime rarieteter, ting & sjældne sager til fine gamle både.

Kapsejlads

Lørdag skal der sejles kapsejlads. Første start går kl. 10.30 og indtil kapsejladsen slutter, er der ikke mange både at se på i havnen. Til gengæld kan man ved halvfire-tiden ude fra Strandparkens nordlige molefyr følge opløbet, og se alle bådene ganske tæt på, når de går i mål for straks efter at gå i havn.

Lørdag aften er der gallamiddag for deltagere og frivillige i klubhusets restaurant Sundby Sejl, hvor formanden uddeler hæderspræmier, og mange medlemmer bidrager til underholdningen med sang, musik & vilde historier.

Præmier og på gensyn

Efter morgenmad søndag, er der uddeling af kapsejladspræmier, og så er det tid til at sige farvel og tak, og på gensyn i Odense i 2011.

Om DFÆL

Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer en sammenslutning for alle i sejlsportslandet Danmark, der interesserer sig for at bevare lystbådenes smukke del af vores kulturarv.

Heldigvis ser man nu mange bådejeres og enkelte specialklubbers interesse og kærlige omsorg for de smukke skibe.

Du kan følge med i tekst & billeder på DFÆLs hjemmeside www.defaele.dk/
og på bloggen Træbåde – En kulturarv

content-loader
content-loader
content-loader