Gå til hoved-indhold
Peter Gustafsson i Tuborg Havn, hvor vi mødte ham fornylig. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Peter Gustafsson i Tuborg Havn, hvor vi mødte ham fornylig. Foto: Troels Lykke

Blur.se - Sveriges største net-succes for sejlere - med kæmpe debat

Peter Gustafsson fra den populære blog blur.se var i København for at udveksle erfaringer med minbaad.dk. En af styrkerne hos blur.se er debat, der er masser af. Interview.

Af Troels Lykke |

Når der sker noget i sejlerverdenen så klikker svenskerne typisk ind på blur.se

Bloggen for kapsejlere startede i 2004 og var egentlig blot et samlingssted for Peter Gustafssons besætning, der den gang sejlede den lille Express, der er en stor klasse hos vores naboer.

Siden er det gået stærkt over bølgerne for i dag klikker 30.000 svenskere ind på sitet hver måned, hvilket må betegnes som en succes.

15.000 kommentarer

Det som er en af styrkerne ved blur.se er de mange debatter. Sidste år var der således 15.000 kommentarer om blandt andet DH-regler, IRC og mange andre emner.

Den 43-årige it-mand Peter Gustafsson fra Göteborg forklarer hvorfor der er så mange, der tager ordet på blur.se:

"Sejlads er vældigt meget en livsstil, som sejlerne udøver med hjertet, og folk vil så gerne have at vores sport udvikler sig så sejlsport følger med tiden, så der fx er mere sejlsport på tv, men man skal ikke kritisere en mands båd, så hellere kritisere hans kone," siger ejeren af blur.se, mens vi spiser en frokost i KDYs bestyrelseslokale, vi havde lånt til lejligheden.

Mødes på nettet - ikke i klubben

Tuborg Havn er frosset til mens vi taler videre.

En anden årsag til at sejlerne debatterer på blur.se skal findes i det faktum, at sejlerne ikke taler så meget i klubberne, som tidligere mener svenskeren, der i dag selv sejler i en J/109, der blandt andet skal deltage i Big Boat Challenge i Kerteminde.

"Før sad man i klubberne og diskutterede over en øl, men meget af det er flyttet over på internettet, hvor der diskutteres teknik, regler og handicap-regler," siger Peter Gustafsson, der selv er mest vild med den internationale IRC-regel.

Svenskeren er medlem af den kongelige klub GKSS, men han er der sjældent.

Mere kommercielt

Peter Gustafsson har netop solgt sin andel af et it-firma. Han overvejer nu at gøre blur.se mere kommerciel med flere bannere.

"Det er jo lykkedes for jer (minbaad.dk, red.) med annoncer og det er et af de få sites, hvor reklamerne ikke ødelægger hjemmesiden," siger Peter Gustafsson til deres udsendte.

Kritiske tests

En af Peter Gustafssons ambitioner er mere kritiske tests.

"Alle både sejler jo ikke lige godt, som mange i bådbranchen skriver, jeg kunne derfor godt tænke mig at jeg fik lavet mere kritiske bådtests og så kunne jeg tænke mig at få mere humor ind i testene, som man ser i Top Gear med bilerne."

Læs mere om Peter Gustafsson og blur.se

content-loader
content-loader
content-loader