Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Endnu en ”sportsbåd”

Schweiziske Blu 26 er en lækker lille sag med masser af fart og sjov. Efterhånden er der mange sportsbåde mellem 23 og 28 fod, skriver Jacob Johannsen.

 

Af Jakob Johannsen |

Blu 26 – lillesøster til Blu 30 – begge tegnet af schweizeren Christian Bolinger er tegnet til Bodensee og de andre schweiziske søer, men efter at have solgt 17 både på to år, har værftet fået internationale ambitioner, og viser nu Blu 26 i Düsseldorf for også at sælge den til saltvandssejlere.

Den er en lille drøm af en racerbåd – lige velegnet til fleet- som matchrace, og den har et fartpotentiale, der gør den morsom blot at sejle frem og tilbage på Aarhusbugten.

Men desværre kommer den i en række af lignende ”sportsbåde”, som ligner hinanden så meget at man må se på klassemærket i sejlet, for at se hvilken det er.

Måske hvis den var kommet på markedet i 2007, da den første Blu 26 forlod værftet ved Boden søen, havde den haft en chance for at slå an internationalt. Nu bidrager den mest til at øge forvirringen på markedet for mindre ”sportsbåde”.

En million er for meget

Men lækker er den – Blu 26 – med sin skarpe stævn og store funktionelle cockpit, der er lige velegnet til fire som til to personer. Båden måler 8 m i længden. Den er 2,2 m bred og vejer 1.200 kg.

Når den 500 kg tunge bulbkøl er nede, stikker den 1.80 m og når der halet op, for at båden kan blive trailet, stikker den under en meter. 

Den har pænt meget sejlareal. Storsejlet er på 21 m2, fokken på 19 m2 og gennakeren er på 60 m2, hvis man da ikke vil have en rigtig spiler på 70 m2.

Mht. prisen så se læserkommentar.

Flere oplysninger om Blu-bådene på www.bluboats.com

content-loader
content-loader
content-loader