Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Landstræner jubler

Syv danske besætninger finaleklar i Kiel. Træning betaler sig.

Af Troels Lykke |

Der er lagt op til nogle spændende finaler, når de olympiske sejlere onsdag middag går på vandet for at afgøre finalerne ved det næstsidste stævne i årets World Cup-serie, skriver Sejlunionen til pressen.

I Laser Radial er Alberte Holm Lindberg bare et point efter den førende hviderusser, mens det er en engelsk besætning, der har et tilsvarende minimalt forspring til 49er-sejlerne Emil og Simon Toft. Dermed kan alt ske i de såkaldte medal race, hvor placeringerne tæller dobbelt og de 10 bedste både er til start.

Ny dansk finalerekord

Hos 49erne er stillingen faktisk så tæt, at de seks bedste både efter de hidtil ni sejladser alle kan løbe med den endelige sejr.

Heriblandt er endnu en dansk besætning i skikkelse af Allan Nørregaard og Peter Lang på 6. pladsen med bare tre point til guldet. Som sidste danske islæt i 49er-finalen sejlede Peter Krüger og Nicolai Thorsell sig i dag fra 11. til 8. pladsen takket være to flotte 5. pladser.

Udover Alberte Holm Lindberg i Laser Radial er Sarah Gunni gået videre som nummer 6 og Maiken Schütt er 8'er. Sidstnævnte kneb sig lige netop med i medal race ved at vinde dagens enlige sejlads.

Den sidste danske finaleplads er kommet i hus hos de kvindelige 470-sejlere, hvor Henriette Koch og Lene Sommer går ind til deres finale som nr. 4, et point efter bronzen og med en teoretisk chance for at tage sølv.

Øget og mere fokuseret træning

Hos sportschef Thomas Jacobsen bliver resultaterne modtaget med stor begejstring.

"Det er jo fantastisk at have 7 både med i tre forskellige finaler," siger han, mens han hurtigt dirigerer roserne direkte videre til sejlerne.

"Resultaterne hernede viser, at træning i den grad betaler sig. Mange af sejlerne har i de seneste måneder øget og skærpet deres træningsindsats. For eksempel har 49erne indenfor kort tid haft to rigtigt gode træningslejre i Danmark. Så det vi ser nu, er resultatet af de seneste måneders fokuserede og koncentrerede indsats fra sejlerne," lyder det fra sejlernes sportslige ansvarlige.

Følg de danske sejlere kæmpe på sejlsport.dk/Direkte

Resultater kieler-woche.de/eng/livecenter/olympic.php

content-loader
content-loader
content-loader