Gå til hoved-indhold
Gitte Grimstrup har et fleksjob, og det er det, som den anonyme anmelder har sigtet til i anmeldelsen af Gitte Grimstrup.Sejlklubber
Gitte Grimstrup har et fleksjob, og det er det, som den anonyme anmelder har sigtet til i anmeldelsen af Gitte Grimstrup.

Kommune tvinger formand fra posten

Formand Gitte Grimstrup er anmeldt anonymt for socialt bedrageri, da hun beskyldes for at bruge for meget tid i Struer Sejlklub.

 

Af Troels Lykke |

Kommunen har meddelt, at hun skal fratræde sin stilling som formand i Struer Sejlklub.

Det fortæller formand Gitte Grimstrup selv i et åbent brev, som hun har lagt på sejlklubbens hjemmeside.

Formanden er blevet anmeldt for socialt bedrageri, da hun beskyldes for at bruge for meget tid i sejlklubben, og det har fået kommunen til at kræve en prøvning af hendes arbejdsevner, det skriver Dagbladet Holstebro/struer. 

Gitte Grimstrup har et fleksjob, og det er det, som den anonyme anmelder har sigtet til i anmeldelsen af Gitte Grimstrup.

Kommunen har derfor meddelt, at hun skal fratræde sin stilling som formand i Struer Sejlklub, skriver hun i sit brev.

Kulmination på ballade

Fratrædelsen kan ligne kulminationen på længere tids stridigheder i sejlklubben, og Gitte Grimstrup beklager i sit brev, at det er kommet så langt, som det er tilfældet:

»Jeg er forfærdet over at vedkommende har valgt at overskride den grænse, der er mellem frivilligt foreningsarbejde og privatlivets fred,« skriver Gitte Grimstrup i brevet, der er lagt på sejlklubbens hjemmeside.

»Det forfærdelige i denne sammenblanding er, at det kan blive endnu sværere at få medlemmer til at gå ind ti det frivillige foreningsarbejde, hvis det resulterer i anklager af denne type.«

Læs Gitte Grimstrups svar til sejlerne:

På baggrund af den anonyme anmeldelse om socialt snyd, har kommunen krævet at jeg skal under-lægges en 3 måneders afprøvning af min arbejdsevne, eller rettere sagt om de timer jeg har lagt i sejlklubben kunne være anvendt i mit fleksjob.

Kommunen har derfor forlangt, at jeg går fra formandshvervet her og nu. Da dette handler om mit levebrød og helbred, har jeg ikke andre muligheder end at efterleve kommunens krav.

Det er virkeligt frustrerende på denne måde, at blive forhindret i at arbejde videre som sejlklubbens formand, og altså ikke få lov til at følge de gode initiativer og den positive stemning jeg og besty-relsen bliver mødt med, helt til dørs. Det går mig rigtig meget på, at der er nogen der har "ret" til at bestemme, hvorledes jeg anvender min fritid.

Fleksjob-ordningens intentioner er netop at der skal være plads i dagligdagen til fritidsinteresser, som medvirker til at man stadig er en "hel" person, både på det fysiske og psykiske plan.

Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg har valgt at bruge en del af min fritid i sejlklubs regi, og som i alle andre aspekter i livet, er det som bekendt lysten der driver værket. Jo mere jeg engagerede mig i arbejdet, jo mere har jeg fået igen, hvilket direkte har været med til at højne min livskvalitet.

Det vil jeg meget gerne takke sejlklubbens bestyrelse, udvalgsmedlemmer og medlemmer for, at have givet mig den opbakning der skal til for, at det blev sjovt at have med foreningsarbejde at gøre.

Kommentar til anonym anmelder

Til sidst har jeg lige et par kommentarer til den anonyme anmelder:

Jeg er forfærdet over at vedkommende har valgt at overskride den grænse, der er mellem frivilligt foreningsarbejde og privatlivets fred. Det forfærdelige i denne sammenblanding er, at det kan blive endnu sværere at få medlemmer til at gå ind i det frivillige foreningsarbejde, hvis det resulterer i anklager af denne type.

Jeg ville gerne vide hvilke lægelige kompetencer anmelderen er i besiddelse af, siden vedkommende åbenbart kan vurdere, om jeg arbejder for få timer i mit fleksjob. De timer jeg p.t. har i fleksjob-bet er efter sygehusets anvisninger og er ikke noget jeg har bestemt. I øvrigt får jeg en lønnedgang, hver gang mit timetal reduceres.

Jeg beklager at jeg som følge af anmeldelsen ikke kan blive som formand perioden ud, og som det ser ud nu, er der heller ikke udsigt til at jeg kan komme til det fremover.

Desværre er jeg nu tvunget til at følge systemets regler, selvom det ikke synes retfærdigt i henhold til intentionerne i fleksjob-ordningen.

Til slut vil jeg gerne takke for, at jeg gennem formandshvervet have fået muligheden for at lære så mange dejlige medlemmer af vores sejlklub at kende. Den opbakning jeg har fået siden den ekstra-ordinære generalforsamling den 1. juni 2010 har været overvældende og det vil jeg altid være tak-nemmelig for og glæde mig over.

Med de bedste ønsker for Struer Sejlklub – Go’ vind fremover.

Gitte Grimstrup

www.struersejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader