Gå til hoved-indhold
Christian HedlundKapsejlads
Christian Hedlund, der ligger nummer et på den danske rangliste og fik en 8.plads til Kieler woche, spås en god placering. Foto: Katrine Bertelsen

Rekorddeltagelse til EM for OK-jolle

67 sejlere fra 11 lande skal den næste uge kæmpe om EM-titlen i Medemblik, Holland.

Af katrine bertelsen |

Ni danske både er tilmeldt EM for OK-joller i Holland. I alt er 67 både tilmeldt, og det er det højeste antal i mere end 20 år.

Verdensranglisten er netop blevet offentliggjort og verdensmesteren Karl Purdie fra New Zealand fører listen. Kun fire af sejlerne fra top 20 deltager i EM i Holland, så det bliver nok det meste spændende EM i mange år.

Forklaringen på de få deltagere fra ranglisten kan skyldes, at VM blev afholdt allerede i februar, så mange tager en pause før det går løs til VM i Skotland.

Gode danske muligheder

Bo Teglers, næstfomand i den danske OK-jolleklub siger til minbaad.dk.
”Der er ingen tvivl om at Greg Wilcox fra New Zealand er absolut favorit. Men kommer der vind er han ikke så hurtig på kryds, til gengæld er han rasende hurtig ned ad bakke.”

Bo Teglers mener, at Danmark har gode chancer i top ti.

”Vi har Jørgen Svendsen, der sejler virkelig godt. Lindhardsen skal nok komme i top 10, og Svend Erik Molbech, som er et stort talent, burde også kunne lave en god præstation.” Adspurgt om han selv har en chance, siger Bo beskedent, at det da nok er muligt.

Af de øvrige konkurrenter er irlænderen Tim Goodbody også værd at lægge mærke til. Den forhenværende OL-sejler I Finn-jolle tog springet til OK-jolle tidligere i år, og fik en tredjeplads til Kieler woche. Også danske Christian Hedlund har en chance for en god placering.

Både Danmark og Polen møder med stærke hold, men der er mange nye ansigter, da OK-klassen er stærk vækst. Der kan godt komme overraskelser.

I morgen starter tjek ind og måling af bådene, mandag d. 24. starter kapsejladsen der slutter d. 30 juli. Der er planlagt 10 løb.

Fra Danmark deltager:

DEN 1333 Stefan Myrälf

DEN 1368 Christian Hedlund

DEN 1277 Poul Christiansen

DEN 1265 Malte Pedersen

DEN 3 Jørgen Svendsen

DEN 1364 Jørgen Lindhardtsen

DEN 1361 Rene Joahnnsen

DEN 1369 Bo Teglers

DEN 1366 Svend Erik Molbech

OK-jollernes internationale webside: www.okdia.org

OK-jollernes danske webside: www.okjolle.dk

Se deltagerliste og resultater på: www.ryc-hollandia.org

content-loader
content-loader
content-loader