Gå til hoved-indhold
Der bliver sejlet X-35 VM i Århus til august, her skal EM-bronzevinderne Team Ulrikkeholm blandt andet deltage.Sejlklubber
Der bliver sejlet X-35 VM i Århus til august, her skal EM-bronzevinderne Team Ulrikkeholm blandt andet deltage.

DS julehilsen: Syv ISAF-VM i Danmark i 2011

Frivillige og ansatte i 275 klubber, 50 bådklasser og 9 kraftcentre har arbejdet hårdt, siger Dansk Sejlunion, der gør status og ser frem.

 

Af Troels Lykke |

Vi bringer her et uddrag af Dansk Sejlunions formand Hans Natorp og generalsekretær Dan Ibsen:

2010 har været spændende på mange fronter. Alt dette kunne ikke ske i dansk sejlsport, hvis ikke der bliver gjort et kolossalt arbejde af frivillige og ansatte i 275 klubber, 50 klasseorganisationer, 9 kraftcentre samt tillige mange andre formelle og uformelle sejlerfora rundt omkring i hele landet.

Tak til alle for det store arbejde til gavn for vores sport og fritidsfornøjelse. Endvidere en meget stor tak til alle de mange sponsorer og samarbejdspartnere, som dansk sejlsport nyder gavn af.

Tak til Sejlunionens medarbejdere, som altid er parate til at byde en ekstraordinær indsats for sejlere, klubber, klasser og alle samarbejdspartnere.

Mange senior VM- & EM-medaljer: Handicap 25 medaljer, Sejlsport 12 medaljer, Badminton 12 medaljer, Svømning 11 medaljer Orientering og Bowling hver 6; Danske sejlere vandt 6 VM-medaljer og 6 EM-medaljer; Tak for den flotte indsats!

OL-sejlerne godt på vej mod 2012 – Ingen VM-/EM-medaljer i år, men en række top 10 placeringer samt 2 bronze medaljer i den samlede ISAF World Cup til Henriette Koch/Lene Sommer i 470 og Allan Nørregaard/Peter Lang i 49er. 

Eliteafdelingen er blevet reorganiseret med et stærkere sportsligt fokus med Thomas Jacobsen som ny sportschef.

OL-medaljevinderen Jonas Warrer er tilbage i 49er sammen med Søren Hansen, og den dobbelte Finn-jolle verdensmester Jonas Høeg-Christensen har også startet en kampagne mod OL i 2012.

Flotte resultater ved Ungdoms mesterskaber –

Thorbjørn Schierup vandt JVM i Laser og er blandt de 10 nominerede til Årets Fund 2010 i dansk idræt.

Unge danske sejlere vandt igen i 2010 medaljer ved JEM og JVM i ungdomsklasserne; Endvidere 1 bronze medalje ved ISAF Ungdoms VM.

Internationale events i Danmark igen et år med flere markante internationale begivenheder i Danmark; Der kommer stor ros til alle stævnerne fra international side, specielt organiseringen og race management;

Tak til Sport Event Denmark, Sport Event Fyn og Sport Event Aarhus for flot opbakning og støtte; Her er nogle af event'ene:

VM RS:X windsurfing – Kerteminde

VM 505 jolle – Kaløvig

World Cup Wave Performance - Klitmøller 

JEM Europe jolle - Egå

World Cup RC-44 - Tuborg Havn

Danish Open Match Race - Bornholm

Rekruttering af internationale mesterskaber til Danmark –

2011 sætter igen Danmark på landkortet med 7 VM'er i ISAF godkendte klasser. Samtidig bliver det i februar 2011 besluttet af ISAF, om Danmark får ISAF Worlds 2014 til Aarhus.

I 2011 skal følgende internationale mesterskaber sejles i Danmark:

VM A-Cat - Aarhus

VM X-35 - Marselisborg

VM J-80 - Dragør

VM Snipe - Rungsted

VM Kona One Design - Nivå

VM RS Terra - Aabenraa

VM Formula Windsurfing (master & Youth) - Skive

EM Melges 25 - Aarhus

Udvikling af ungdoms breddearbejdet i klubberne, DS uddannelser for trænere m.v. samt talent- og elitearbejdet via samarbejdet med TORM, det spændende samarbejde med TORM, der startede i 2004, fortsætter:

Fundamentet er fortsat det succesrige samarbejde omkring udvikling af ungdomsbreddearbejdet med fokus på fastholdelse og rekruttering i klubberne, skolesamarbejde, samarbejde med undervisningsinstitutioner samt andre nye spændende projekter til gavn for bredde ungdommen

Udvikling af uddannelsestilbud og undervisningsmaterialer til trænere, instruktører, klubledere m.v. bliver fortsat styrket

Styrkelse af talent- og elitearbejdet frem mod OL 2012, hvor målet er medaljer

Strategiarbejde: Dansk Sejlunion iværksatte i august et omfattende strategiarbejde med over 80 involverede sejlere i de 9 underudvalg og strategiudvalget; Resultatet af dette arbejde skal afrapporteres på DS Generalforsamling den 26. marts 2011 i Odense.

De bedste jule- og sejlerhilsner

På vegne af alle i DANSK SEJLUNION

Hans Natorp        Dan Ibsen

Formand              Generalsekretær

content-loader
content-loader
content-loader