Gå til hoved-indhold
Udstyr

Länsman holder båden tør og flydende

Læs om svensk prisbelønnet opfindelse, der lænser båden i regnvejr. Se video.

Af Troels Lykke |

Uønsket vand i båden er et stort problem for mange bådejere og når det regner ofte og meget, kan det føles håbløst at skulle lænse dagligt.

For dem, der ikke bor i nærheden af båden, koster det tid, penge og energi at komme ned til båden.

Vand i båden kan føre til mange udgifter - i værste fald kan båden synke, og forsikringsselskaberne er hårde i deres vurdering af skader forvoldt af for meget vand i båden, så udgifterne over selvrisikoen kan være store.

Ganske vist er der batteridrevne lænsepumper på et stort antal både, men man er stadig tvunget at lænse båden manuelt, når batteriet løber tør, forklarer grossiten Palby Marine i Kolding.

Drives af naturlige kræfter

Her er svaret Länsman en fuldautomatisk lænsepumpe, der drives af naturlige kræfter, bølger, vind og andre både som passerer.

Länsman klarer en belastning på 1,5 tons og monteres let mellem båden og fortøjningspunktet, som for eksempel en bro.

Trækket der opstår i fortøjningen, når båden bevæger sig med bølgerne og vinden er nok til at Länsman kan pumpe op til 2.500 liter vand i døgnet.

Länsman blev første gang lanceret på bådmessen i Göteborg i foråret 2009, den var tidligere blevet grundigt testet på den svenske vestkyst i de foregående 2 sæsoner med gode resultater.

Pris for miljøvenlighed

I november 2009 deltog Länsman i Dame Awards på Mets, bådudstyrs fagmessen i Amsterdam og blev tildelt en Special Mention i kategorien ”Det mest miljøvenlige Product of the Year”.

Länsman er hurtigt blevet en succes og er allerede efterspurgt verden rundt. Länsman er miljøvenlig, holdbar og pålidelig.

Under tørre perioder, kan du roligt lade Länsman sidde, den larmer ikke og tager ingen skade.

Länsman ® er et patentret design og registreret varemærke.

Yderligere info palby.dk

content-loader
content-loader
content-loader