Gå til hoved-indhold
Vinder af Zoom8-stævne i Skovshoved. Anne-Mette Laugesen fra Salingsund Sejlklub står her glad. Foto: Zoom8.dkKapsejlads
Vinder af Zoom8-stævne i Skovshoved. Anne-Mette Laugesen fra Salingsund Sejlklub står her glad. Foto: Zoom8.dk

Zoom-weekend i Skovshoved - pige vandt

Årets første rangliste stævne for Zoom8 er netop sejlet. Anne-Mette Laugesen fra Salingsund Sejlklub satte alle til vægs blandt 47 joller.

 

 

 

Af Troels Lykke |

Det er 3. år i træk at Rang-1 er placeret i Skovshoved, som et rent Zoom8 stævne, og et rigtigt godt sted at starte sæsonen, fortæller Morten Fonager, formand for Zoom8-sejlerne. 

Det er fint sejlads farvand med mange forskellige udfordringer. Samtidig er der Fælles turen til bakken som socialt samlingspunkt for sejlerne.

Som det første stævne, giver det lidt finger peg om hvor stor klassen er. Og selv om der har været stor afvandring – er der også kommet en masse ny sejlere i klassen.

47 både

I alt stillede 47 både op til start 33 drenge & 14 piger. Det er lidt mere skævt fordelt mellem piger og drenge end der er set de andre år, men et godt stort felt der viser at Zoom8 har bidt sig godt fast med et stabilt antal sejlere.

Lørdag bød på solskin og skiftende vind fra forskellige retninger. Et højtryk havde besluttet sig for at ligge over Øresund, og give store udfordringer til sejlere – banedommer og mærkebåde.

Der blev gennemført to sejladser Lørdag, hvor det i anden sejlads var nødvendigt at flytte måltagningen til slagmærket.

Fællesspisning på Bakken

Lørdag aften var der arrangeret fællesspisning på Bakken, på restaurant  Røde-Port , hvor 35 for ældre og 35 sejlere deltog.  Og selv om det havde været en lang dag på vandet fik sejlerne prøvet en del forlystelser af inden det var hjem og sove.

Søndag var vinden kommet på plads, og der blev gennemført 4 regulære sejladser, med minimale bane justeringer. Til gengæld var udfordringen så at strømmen var op til 3 Knob i den sidste sejlads.

Efter i alt 6 sejladser, samt et par protester, blev vinderen Anne-Mette Laugesen fra Salingsund med David Sander fra YF på andenpladsen og Carsten Faubel på tredje pladsen.

Resultater fra stævnet og ranglisten på www.zoom8.dk 

content-loader
content-loader
content-loader