Gå til hoved-indhold
En Yngling er faldet så meget i pris, at den er til at komme i nærheden af.Kapsejlads
En Yngling er faldet så meget i pris, at den er til at komme i nærheden af.

Ynglingeklassen vokser

Til DM for Yngling i Vallensbæk i weekenden er 18 både tilmeldt. Minbaad.dk taler med Ynglingeklubben.

Af katrine bertelsen |

Næstformand Jørgen Krogh, fra Yachtklbben Furesøen siger, ”Vi er er meget glade for, at klassen igen vokser. Vi har arbejdet hårdt på at få flere ud at sejle Yngling, og det er de personlige kontakter der har båret frugt. Vi snakker direkte med de unge.”

Han mener at klassen har gjort meget for at være synlige og mener ikke, at der er mange alternativer til Ynglingen som ungdomskølbåd/skolebåd. ”Der er megen forvirring over de mange nye kølbådstyper der er dukket op”, siger han, ”og klubberne ved ikke hvad de skal gøre.”

Og problemet er reelt. De mange nye mindre klasser som Elliot og CB66 for blot at nævne to, skaber forvirring i klubberne. ” Klubberne tror at de skal have nye smarte både for at tiltrække og fastholde de unge."

Jørgen Krogh påpeger, at der stadig er god udfordring i Ynglingen, og at en toptrimmet Yngling koster ca. 75.000 kr. En stor reduktion i prisen, i forhold til, da den var OL-klasse for piger.

”Vi håber, at det bare er starten på en god stor klasse igen. Vi håber og tror at mange vil deltage i i ranglistestævnerne, der kvalificerer til VM. Vi har to sejladser i år, og fem til næste år.” Slutter Jørgen Krogh.

Stævnet sejles fra Vallensbæk Sejlklub lørdag og søndag.

Du kan følge med her: www.vallensbaek-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader