Gå til hoved-indhold
Bo Hold kæmper med at få Hansebåd i Bella Center.Kort Nyt
Bo Hold kæmper med at få Hansebåd i Bella Center.

Nu køber sejlerne igen

Det siger bådforhandler Bo Hold. Læs hvorfor han mener at vi sejlere atter bruger penge på både.

Af Troels Lykke |

I alt sælger Marineparkens Bo og Charlotte Hold nu 48 typer sejlbåde og syv mindre trailerbåde, samt RIB-både. De satser stort ved Både i Bella, hvor de håber på at sælge op mod 20 både.

Fredericia-forhandleren har virkelig mange bådtyper og det er der flere grunde til.

Fx fordi Dehler-forhandlingen kom i stand fordi Marineparken i forvejen sælger Hanse Yachts, og netop Hanse Yachts købte Dehler-fabrikken, skriver Fyens Stiftstidende.

Samtidig gik Middelfart-forhandleren Melfar Marine konkurs og han forhandlede Dehler og HallbergRassy. Sidstnævne svenske fabrikat kom i stand efter at 11 danske forhandlere søgte om Hallberg Rassy-forhandlingen.

Overskud i år

I de første to år har der været røde tal på bundlinjen, men nu håber og tror Bo Hold på, at tingene vender med mere salg.

”Hvis ikke det her bliver en god forretning med så mange bådtyper, så er der ikke noget der virker, så vi tror på sorte tal når året er omme og det vil vi blandt andet gøre ved at yde en god service, for der findes ikke en eneste båd i verden, hvor man ikke efterfølgende skal fikse ting. Det kan være en pumpe eller noget elektronik, der skal fikses og der skal vi være klar med service,” fortæller Bo Hold til Fyens Stiftstidende.

Marineparken har også fået flere nye henvendelser i de første par måneder i år og nu begynder sejlerne igen at købe både vurderer han:

”Folk har jo ikke købt både længe, jeg tror danskerne er klar til igen at bruge penge. Tingene har aldrig før været så billige, fordi værfterne har givet rabat til forhandlerne, men det er ved at være slut, fx mangler der bådebyggere hos Dehler i Tyskland, fordi mange har købt både på udstillinger i Hamborg og Düsseldorf,” siger Bo Hold.

Irriteret på bankerne

Han er dog irriteret på bankerne, da han mener de forhindrer mange i at købe båd.

”Vi har solgt flere både, hvor forsigtige banker bagefter sagde nej til at låne penge til båden, selvom det er de danske skatteydere, der har finansieret bankerne.”

content-loader
content-loader
content-loader