Gå til hoved-indhold
50 mio. kroner koster denne futuristiske katamran. Foto: Planetsolar.Kort Nyt
50 mio. kroner koster denne futuristiske katamran. Foto: Planetsolar.

Solbåd skal jorden rundt

I dag afsløres en 30 meter stor katamaran i Kiel. Den har 500 kvadratmeter solfangere og bliver det største solskib i verden.

 

Af Troels Lykke |

Arbejdet med at bygge den gigantiske katamaran har været i gang i to år, og ifølge den franske producent 'Planetsolar' gør de 500 kvadratmeter store solfangere båden til det største solskib i verden.

Producenterne påstår samtidig, at det futuristiske design har en helt speciel bølgebrydende funktion, som gør, at båden angiveligt skulle kunne sejle glimrende i selv det værste uvejr, skriver Politiken. 

Og det bliver nødvendigt, for målet er at sejle jorden rundt næste år.

Det nye fartøj har ifølge 'Planetsolar' et meget kraftigt lithium-ion batteri, som gør det muligt at holde fremfriften i tre dage og tre nætter uden en stråle sol, men den to mand store besætning vil alligevel gå efter at sejle skibet så tæt på ækvator som muligt for at opnå maksimalt sollys.

Otte knob

Holdet regner med en gennemsnitlig hastighed på otte knob, skriver den tyske ugeavis Die Zeit.

Med den hastighed er rejsen på godt 40.000 kilometer anslået til at vare 140 dage, og håbet for hele missionen er ifølge PlanetSolar, at de med den første soldrevne tur rundt om kloden kan øge bevidstheden om udnyttelse af vedvarende energi, skriver Politiken. 

Også selv om den store soldrevne katamaran ikke bliver hverdagseje sådan lige med det første.

Prisen ligger nemlig på den forkerte side af 50 millioner kroner ifølge lederen af værftet Knierim Yachtbau i Kiel, Steffen Müller.

Se video om båden her

content-loader
content-loader
content-loader