Gå til hoved-indhold
Laser -sejlerne er på linjen.Kapsejlads
Laser sejlerer blandt andet på linjen.

Danske OL-sejlere klar til world cup i Miami

Ud for Biscayne Bay, Miami, sejler nu 612 sejlere fra 44 nationer. Alle olympiske bådklasser er der. Blandt deltagerne er 20 danske sejlere, se dem her.

 

Af Troels Lykke |

Under normale omstændigheder vil stævnet i Miami fra den 24. til 30. januar ligne enhver sejlers drøm: På denne årstid plejer termometret at bevæge sig på den varme side af 20 grader C, det fortæller sejlsport.dk

Men det har været en kold oplevelse at ankomme og forberede sig til stævnet – hvilket de fleste danskere gjorde mellem den 5. og den 15. januar.

Termometret har været helt i bund, og det har været koldt at træne, svært at tørre det våde sejlertøj og koldt at være på land. For det er så som så med opvarmning og isolering af huse og hoteller i Miami. Alligevel kan koordinerende landstræner, Pete Conway melde om høj moral blandt de 20 danske deltagere.

Klar til de indledende sejladser
I de kommende dage dyster sejlerne om en plads i Medal Race, hvor kun de 10 bedste besætninger er med i kampen om medaljerne. De fleste bådklasser er stærkt repræsenteret ved stævnet i Miami, så de danske sejlere får pæn konkurrence.

De danske 49-ere er kommet til Miami direkte fra VM på Bahamas, og de tre besætninger har trænet som gruppe.

De to danske Laser Radial-piger har trænet sammen med deres amerikanske coach, Stan Schryer.

Deres træning er foregået sammen med nogle af verdens bedste Radial-sejlere, som de to piger ved flere lejligheder har givet godt og grundigt baghjul. Selvom mange gode Radialsejlere er til start ved stævnet, spås de danske piger gode chancer for at gøre en god figur.

470-pigerne er forsvarende mestre ved stævnet, mens RS:X-pigerne ventes at lære rigtigt meget i konkurrence med verdenseliten. Og hvis de forstår at holde takten, vil det ikke overraske, hvis en af dem ender i top 10.

De to unge mandlige Laser-sejlere har vist storform under træningen, men med et stort felt af verdensklassesejlere vil det være flot for dem at placere sig i den bedste halvdel af feltet.

De to danske matchrace besætninger anføres af OL-sejleren Susanne Ward og den rutinerede matchracer Lotte Melgaard Pedersen. Begge stiller op med rutinerede gaster til Miami-stævnet, som er debut for den nye Eliot-båd, kvinderne skal dyste i til OL i 2012.

Koldt vand giver flere udfordringer
Vandtemperaturen i Biscayne Bay har som følge af det kolde vejr været helt nede på 16 grader C – hvilket betyder, at man kan se vinden på vandet præcist som i Danmark.

Det er ellers ikke normalt i disse farvande, hvor vandtemperaturen ligger omkring 25 grader C, og trykket aldrig når ned på havoverfladen.

Derfor må sejlerne tillægge sig andre strategier og lære rytmen i vindtryk og ændringer i løbet af dagen. Nu er vandtemperaturen imidlertid på vej tilbage i det lune hjørne.

”Vores sejlere har trænet her de seneste uger under unormale forhold, som nu er på vej til det normale for området – det vil formentligt give visse udfordringer i løbet af den kommende uge,” siger koordinerende landstræner Pete Conway.

De 20 danske sejlere er:
Laserjolle
Mads Bendix, Fredericia Sejlklub
Thorbjørn Schierup, Kaløvig Bådelaug

Laser Radial
Maiken Foght Schütt, Horsens Sejlklub/KDY
Alberte Holm Lindberg, Aabenraa Sejlklub/Fredericia Sejlklub

49er
Peter Krüger Andersen og Nicolai Thorsell, Kaløvig Bådelaug/KDY
Simon Karstoft og Jonathan Bay, KDY
Allan Nørregaard, Kolding Sejlklub, og Peter Lang, Fredericia Sejlklub

470, damer
Henriette Koch og Lene Sommer, KDY

RS:X, damer
Bettina Honoré, Hellerup Sejlklub
Katrine Jensen, Hellerup Sejlklub

Matchrace kvinder
Susanne Ward, Christina Sneholt Refn og Anne-Sofie Munk-Hansen (alle KDY)
Lotte Meldgaard Pedersen, Susanne Boidin og Tina Schmidt Gramkov (alle KDY)

content-loader
content-loader
content-loader