Gå til hoved-indhold
Denne motorbåd lå noget nede i isen i Kastrup Lystbådehavn. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Denne motorbåd lå noget nede i isen i Kastrup Lystbådehavn. Foto: Troels Lykke

Er du træt af kulden?

I denne uge tales om plusgrader efterfulgt af minusgrader. Holder det aldrig op? Heldigvis er der nu mere lys, fortæller DMI.

Af Troels Lykke |

Der er nu gået ca. en måned siden vintersolhverv, som markerer den korteste dag. På det tidspunkt af året er der ikke engang syv timer mellem solen står op og går ned igen, skriver dmi.dk 

Helt præcist hvor lang den korteste dag er, afhænger af, hvor i landet du bor. Den er således kortere i Skagen mod nord end Gedser mod syd.

Siden vintersolhverv er det gået fremad med daglængden. Torsdag den 21. januar er der meget tæt på en time til, så dagen nu nærmer sig otte timers længde.

Men der skal også til at ske noget, for når vi kommer til sommersolhverv om lige over fem måneder er daglængden op i omegnen af 17 timer, fortæller DMI.

Kan heldigvis ikke vintertræne...

Alt sammen fint nok, men hvor er det evigt koldt. Vi håber det snart stopper, det gode er, at man ikke skal have dårlig samvittighed over, at man ikke får vintertrænet på Øresund, for der er is i de fleste havne.

Fx i Kastrup Lystbådehavn og i kanalerne ved København, men ved Lynetten er der stort set isfrit. Hvis der vintertrænes nogle steder i Danmark, så fortæl gerne om det, hvis det findes for tiden?

Ingen is i Lynetten Lystbådehavn.

Men I Kastrup er der rigeligt med is i havnen, hvor der ligger en del både.

content-loader
content-loader
content-loader