Gå til hoved-indhold
Der er gang i den, når en 18-footer sejler i 15-16 ms. Foto: Thomas EibenbergerKapsejlads
Der er gang i den, når en 18-footer sejler i 15-16 ms. Foto: Thomas Eibenberger

18-footer mindesejlads

Flemming Clausen, Thomas Ebler og Jesper Brøndum har været en tur på Wannsee i Tyskland for at hædre den afdøde sejler Joachim Hunger, bror til 505-sejleren Wolfgang Hunger.

 

Af katrine bertelsen |

Flemming Clausen skriver til minbaad.dk:

Den tyske 18-footer klasse er i pæn vækst, for at støtte op om deres arbejde deltog vi i mindesejladsen, som er en sejlads til ære for Joachim Hunger, som døde ved en cykelulykke tilbage i 1992. Jeg kendte Joachim, der var bror til Wolfgang Hunger som vandt VM i 505 i Århus år. Dengang sejlede de sammen i 470 jollen, hvor vi deltog i utallige kapsejladser sammen.

Fredag var der mellemluft, og man må nok sige at vi fik testet Wannsee, bl.a. præsterede vi at gå på grund. Heldigvis sket der ikke andet en at vi gik fra en 2. plads og ned på en 4.plads.

I løbet af den sidste omgang fik vi kæmpet os op på en 2. plads igen. Fredagens resultat med en 2., 1., og en 3. plads rakte til en andenplads efter Team Berlin der var 1 point foran.

Lørdag sejlede vi i samme område som både 470- og 505-joller, så der var noget at holde øje med. Vinden var let, men friskede heldigvis sidst på eftermiddagen, hvorefter vi havde fået følgende placeringer 3,5,1,1.

Søndag var der meldt hård vind ,og der var vel i gennemsnit 12 m/s med vindstød op til 15-16 m/s. Vi kom ikke specielt godt fra start med to kæntringer lige efter starten. Herefter kørte det  bare derudad. På lænseren hamrede vi afsted og det lykkedes os at komme godt igennem de øvrige felter uden at genere 470- og 505- jollerne. Måske har en enkelt eller to lavet en ekstra vending bare for en sikkerheds skyld. Men der var ingen brok bagefter.

Nogle af de øvrige sejlere synes det så meget imponerende ud, og havde lyst til at prøve en 18-footer.

Vi vandt søndagens eneste sejlads og dermed stævnet, og Phillip Nocke, Fabian Lemmel og Julius Adomeit i Team Berlin blev nr. 2 i stævnet, blot et point efter os.

Om bord på GP Covers var Flemming Clausen, Thomas Ebler og Jesper Brøndum.

content-loader
content-loader
content-loader