Gå til hoved-indhold
Det er nu klubberne planlægger stævnekalenderen 2011. J80-klassen har booket DM.Sejlklubber
Det er nu klubberne planlægger stævnekalenderen 2011. J80-klassen har booket DM.

Book stævnet i god tid

Opdateret: J80’erne og flere sportsbådsklasser er i rigtig god tid med at melde tid og sted ud, når det gælder DM i 2011. Og det er ikke en dårlig idé.

Rettelse: CB66 sejler DM i Århus. Melges 24 mangler at få afklaret hvor og hvornår.

Af katrine bertelsen |

Man kan godt synes, at det er meget tidligt, at nogle klasser allerede nu har fastlagt kapsejladskalenderen for 2011. Men faktum er, at rigtig mange klubber har booket de stævner ind, de ønsker at afholde til næste år

Sportsbåds DM 2011 i Sønderborg

"Vil I afholde Sportsbåds DM i 2011 for J/80, Melges 24, CB 66 og muligvis X79?"

"Ja, det vil vi meget gerne," var det hurtige svar fra kapsejladschef, Flemming Clausen, der til daglig sidder - eller måske snarere står bagest, når det går løs i hans 18 Footer. Men til sommer vil han gå forrest for, at vi også skal få et kvalitetsstævne, som efterhånden er blevet Sønderborg Yacht-Club´s varemærke.

J80, lidt for hurtigt ude!

Det lader til at J80-klassen har gjort regning uden vært. CB66 har en aftale med Århus om DM, og Melges 24 har ikke afklaret det endnu.

Mikkel West-Nørager, formand for CB66 i Danmark siger til minbaad.dk,

” Ideen var, at vi skulle holde DM samlet, men CB66 har længe været i dialog med Århus om at holde stævnet der under Århus festuge. Og det holder vi fast ved.”

Melges 24 har aftaler med Norge, Sverige og Tyskland om at sejle stævner der, og der er ønske om at DM også holdes i Århus i forbindelse med festugen, men det skal først afklares med de øvrige lande.

”Vi vil i bund og grund gerne lave stævner sammen, og det er  en rigtig god ide at samle sportsbådsklasserne. Men J80 har været lidt for hurtigt ude.” Slutter Mikkel West-Nørager.

Tid og sted er alt

For mange klasser er placeringen af stævnet alfa og omega. I J80-klassen ved man, at der potentielt kan komme mange tyskere, og derfor er Sønderborg et rigtig godt valg.

”Tyske J/80-sejlere har flere gange givet udtryk for, at de gerne kommer til Sønderborg, hvis der kan stables en sejlads på benene her. August måned er ledig for anden J/80 kapsejlads. Derfor må vi have lov at sætte forventningerne højt til en pæn deltagelse herfra.” Siger Flemming Djernæs på J80’ernes hjemmeside.

”For de øvrige bådtyper (Melges 24, CB 66 og muligvis X79) gælder tilsvarende, at de også har udbredelse i Tyskland. Lad os derfor håbe på nogle gode, store kapsejladsfelter.”

De langsomme

I modsætning til sportsbådene er der nogle klasser, der spørger en til to måneder før stævnets afholdelse. Og det er ikke særlig populært. Især ikke, hvis det er et klassemesterskab.

  • For det første kommer man til at gå tiggergang blandt klubberne, der ofte har fyldt op i kalenderen.
  • For det andet bliver stævnet meldt ud så sent, at der er fare for, at der ikke kommer mange deltagere.
  • For det tredje kan planlægningen godt blive noget kaotisk, når der ikke er megen tid at give af.

Så gør som J80 og ligesindede, kom ud af busken i god tid, og få aftalt med klubberne, hvornår og hvordan.

Og... Så husk lige, at give os på redaktionen et praj en måneds tid før, så i også får den pressedækning i fortjener!

J80 holder stævnet i Sønderborg medio august.

J80-klassens hjemmeside: www.j80.dk

content-loader
content-loader
content-loader