Gå til hoved-indhold
Danmark stiller med fem kvinder. Vores OL-sejler Bettina Honoré er en af dem. Foto: Mick Anderson for Dansk SejlunionDiverse
Danmark stiller med fem kvinder. Vores OL-sejler Bettina Honoré er en af dem. Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion

Stjernetræf i kerteminde - fx Blanca Manchon

På søndag går starten til VM for RS:X. Hele fem OL-medaljetagere og et utal af verdensmestre sætter hinanden stævne i Kerteminde.

Af katrine bertelsen |

Bare 14 dage after 2010 ISAF Sailing World Cup i Weymouth, samles lidt over 200 brætsejlere atter til en hård dyst, denne gang om verdenmesterskabet i Kerteminde.

Nick Dempsey, den forsvarende RS:X World Champion, endte på en tredjeplads i Weymouth, men spås en god chance i Kerteminde.

Han siger “I et felt på 120 sejlere er der måske ti, der har en chance for at løbe med førstepladsen. Alle bliver bedre, alle bliver hurtigere og forbedrer deres kapsejladsteknik. Det bliver sværere og sværere at komme til tops, for konkurrencen er blevet meget hårdere.”

Blandt mændene skal der især holdes øje med Portugals João Rodrigues, der vandt i Weymouth og Dorian van Rijsselberge fra Holland der vandt bronze til sidste års VM.

World Cup-vinder

Hos kvinderne stiller Bettina Honoré op, men om hun har en chance blandt de 76 tilmeldte må den næste uge vise. Hun er i alt fald i godt selskab med bl.a. spanske 2010 ISAF Sailing World Cup vinder, Blanca Manchon.

Blanca Manchon har tilbragt to uger i Kerteminde forud for Skandia Sail for Gold, og kender derfor de lokale forhold. Hun vurderer chancerne hos kvinderne således. Marina Alabau fra Spanien, Charline Picon fra Frankrig og Alessandra Sensini fra Italien er alle virkelig skrappe og har flotte medaljer bag sig.

Sejladserne starter søndag, og hele stævnet afsluttes med et medalrace for top ti d. 4. september.

Blanca Manchon kan sagtens vinde VM i Kerteminde.

Følg med i sejladserne på: 2010worldwindsurfingchampionships

content-loader
content-loader
content-loader