Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Arkivfoto

Forsikringsselskab taber sag om speedbåd

Efter knap fem års kamp og en politianmeldelse for forsikringssvindel har en bådejer fra Ringsted vundet kampen mod sit forsikringsselskab Yacht-Pool.

 

Af Troels Lykke |

Vestre Landsret har afgjort, at bådejeren skal have den fulde erstatning på 339.000 kroner med renter tilbage fra 2005 og andre 100.000 kroner til dækning af sagens omkostninger, skriver jp.dk.

I oktober 2005 blev hans splinternye speedbåd med en 150 hestes motor stjålet fra Karresbæksminde Havn. Nogle uger efter blev båden fundet flydende rundt - uden motor og slemt beskadiget i bunden.

Forsikringsselskabet Yacht-Pool bjærgede båden og undersøgte den.

Om bord fandt man de fire bolte med møtrikker, som havde holdt motoren fast, men ingen af de særlige sikringsbøsninger, der forhindrer, at man kan skrue motoren løs uden specialværktøj. Sådanne sikringer var et vilkår for, at båden kunne forsikres.

Meldt til politiet for forsikringssvindel

Selskabet nægtede derfor at betale erstatning, og da det fynske firma, der havde leveret båden, erklærede, at motoren havde været sikret med sikringsmøtrikker, blev både firma og ejer meldt til politiet for forsøg på forsikringssvindel.

Men Vestre Landsret siger, at forsikringsselskabet har bevisbyrden, og da man havde undersøgt båden uden at have ejeren eller dennes advokat til stede, er det selskabet, der skal bevise, at motoren ikke havde været sikret forsvarligt.

Det bevis er ikke løftet, og derfor skal selskabet til lommerne, skriver jp.dk.

content-loader
content-loader
content-loader