Gå til hoved-indhold
Orbit sejler under Lillebæltsbroen i 2009 under Palby Fyn Cup. I år skal gasterne blandt andet være Erik Fruergaard og Nicolai Kjærgaard. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Orbit sejler under Lillebæltsbroen i 2009 under Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

Jens Quorning satser med højere mast

13 år gamle kulfibertrimaran, Orbit, får nu to meter højere mast og længere sideskrog til Palby Fyn Cup. Vi taler med Skærbæk-sejleren, der vil rundt om øen på 10 timer og 30 minutter.

Af Troels Lykke |

Sidste år var Jens Quorning og den 28 fods Orbit tæt på at komme først rundt i Palby Fyn Cup, men så sejlede den 580 kilo lette kulfibertrimaran på grund ved Storebælt.

"Det sker ikke i år, selvom jeg ikke ved hvorfor vi gik på grund," siger Jens Quorning og griner da vi ringer til ham i dag.

Nu optimerer Jens Quorning sin 13 år gamle trimaran med højere kulfiermast fra svenske Marström.

Højere mast og nye Elvstrøm-sejl

"Masten bliver to meter højere end den gamle, vi regner med at vi får masten i løbet af 8-10 dage og der bliver syet nye Elvstrøm-sejl. På læns får vi 140 kvadratmeter med gennakeren sat. Det er ingen hemmelighed, at båden er underrigget og det laver vi om på nu. I 4 m/sek. skal vi kunne sejle 17-18 knob og blæser det skal vi fremover rebe tidligere," siger Jens Quorning.

Sideskrogene er også gjort længere og de er blevet mere fyldige til at klare mere power fra sejlene.

"Vi regner ikke med at kunne slå hverken Erik Filsø's Extreme 40 eller Tucos nye trimaran, men de skal ikke lave mange fejl før vi kan slå dem. Vi håber at kunne sejle rundt på ti en halv time om Fyn," siger Jens Quorning til minbaad.dk.

Båden er i malerkabinen

Rekorden om Palby Fyn Cup er på 10 timer og 7 minutter, netop sat af Filsø's Extreme 40, Angel, der også stiller op i år.

Træning i Orbit bliver der ikke meget af før starten går fredag 28. maj i Bogense.

"Båden er stadig i malerkabinen," lyder det fra den 48-årige direktør for Quorning Boats.

Et firma der på 15 måneder har solgt 32 af den nye Dragonfly 28, heraf er der solgt tre til Danmark efter udstillingen Både i Bella. Alle tre er solgt til København og Sjælland.

content-loader
content-loader
content-loader