Gå til hoved-indhold
Alberte Holm Lindberg er med fremme, det har hun ellers ikke været i de seneste world cup-stævner. Foto: Mick Anderson for SejlunionenKapsejlads
Alberte Holm Lindberg er med fremme, det har hun ellers ikke været i de seneste world cup-stævner. Foto: Mick Anderson for Sejlunionen

Danskere i top 10 i Holland

49erne Nørregaard og Lang indtager 3. pladsen, Alberte Holm Lindberg er nr. 7 og 470-pigerne ligger nr. 10 efter de første sejladser ved det hollandske World Cup-stævne.

 

Af Troels Lykke |

Tirsdag indledte de danske OL-sejlere det hollandske World Cup-stævne i Medemblik, og allerede på førstedagen markerede danskerne sig i flere bådklasser. Sejlunionen sender atter pressemeddelelser, som denne artikel er et udtryk for. 

Bedst er det gået for 49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang, der stod for den første danske sejr i det hollandske og samlet er nr. 3.

For skipper Allan Nørregaard kom dagens serie på 3-1-13-8 som en lille overraskelse. ”

"Vi eksperimenterede på vores træningslejr i Århus i sidste uge med et nyt setup på båden. Derfor er vores mål i dette stævne at afprøve, hvordan nogle af vores eksperimenter så virker i konkurrence. Og man må sige, at sejladserne i dag viser, at det har vi vist fået til at fungere meget godt," lyder det tilfredst fra den rutinerede skipper.

Positiv 470-dag

De danske 470-piger, Henriette Koch og Lene Sommer, havde også efter eget udsagn ’en positiv dag’ med placeringerne 3, 18 og 23 på den første dag i Medemblik. Samlet er danskerne nr. 10 i det 46 både store felt.

Det positive islæt kom i høj grad af, at den farttræning, som pigerne har gennemført i den seneste tid, begynder at give bonus. Til gengæld var Lene Sommer ikke helt tilfreds med, at danskerne ikke var helt klar på den markante øgning i vinden, der kom efter 470-damernes første sejlads.

"Det er vores taktik, som vi skal have finpudset. Generelt skal vi være lidt mere tålmodige og vente på, at tingene sker og så ellers nyde, at vi har god fart. For gør vi det, så bliver morgendagen meget bedre," lyder analysen fra Lene Sommer.

Heldet var for øvrigt slet ikke med danskerne i dag. Ved en af mærkerundingerne i dagens anden sejlads hang båden lige foran fast i mærket, og blokerede vejen for danskerne. ”

"Det gør selvfølgelig ikke sejladsen lettere, at vi ikke kan komme forbi,"” lyder det fra Lene Sommer med smil i stemmen.

Alberte klar i Holland

Sidste år var Alberte Holm Lindberg så utroligt tæt på at tage den samlede sejr i Holland i Laser Radial-klassen. I dag indledte hun sammen med sine 36 konkurrenter deres regatta med tre sejladser.

De indbragte den talentfulde Aabenraa-sejler placeringerne 5-13-8, hvilket sender hende op på 7. pladsen. Det er for øvrigt lige netop efter sidste års vinder, Tatiana Drozdovskaya fra Hviderusland.

Klassen føres af arrangørnationens egen Marit Bouwmeester, der vandt to af tre sejladser i dag.

I damernes matchrace er Danmark repræsenteret af de nykårede danske EM-bronze vindere med Lotte Meldgaard ved roret.

Efter de første fire af syv indledende matcher deler danskerne andenpladsen med tre sejre og et nederlag. Dagens enlige nederlag kom mod russiske Ekatarina Skudina.

Hun er indtil videre den eneste i danskernes indledende gruppe, der er gået igennem ubesejret.

Danske placeringer

470 damer

10. Henriette Koch og Lene Sommer (KDY)

 

Laser Radial

7. Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club/ Fredericia Sejlklub)

 

49er

3. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub)

13. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug)/ Nicolai Thorsell (KDY)

22. Emil og Simon Toft (begge Skive Sejlklub)

42. Simon Karstoft (KDY) og Søren Hansen (Århus Sejlklub)

 

Matchrace, indledende runder

Team Lotte Meldgaard (KDY/ Skovshoved Sejlklub), 3 sejre – 1 nederlag

 

RS:X damer

Stillingen er i skrivende stund ikke opdateret endnu. Se mere på http://www.hollandregatta.org/results
content-loader
content-loader
content-loader