Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

X-65 stiller med tursejl

Det bliver hårdt for X-65eren, når den skal forsøge at slå Kronprinsen og Bouwe Bekking i en Swan 60. Vi har talt med X-Yachts om satsningen i Palby Fyn Cup.

Af Troels Lykke |

Medejer af X-Yachts, Birger Hansen, siger til minbaad.dk om Palby Fyn Cup:

"På X-65eren sejler vi med almindelige hvide standardsejl  og en rullefok uden sejlpinde, det er ejerens cruising-sejl, så det bliver svært at slå Swan 60eren (med Kronprinsen), for de skulle så vidt vi ved sejle med racing-sejl (North Sails, 3DL, red.)"

Den udenlandske X-65er til 18 millioner kroner sejler dog omkring 9,5 knob på kryds.

"Vi forventer da et godt resultat i Palby Fyn Cup, det er lidt sjovt at vi skal møde en Swan 60, men de sejler med top sejlergarderobe og topsejlere. Men vi stiller dog med fem-seks skrappe fra X-Yachts, hvor Dan Petersen er rorsmand og Niels Ditmar er taktikker, resten af besætningen er ejeren og hans gæster," siger Birger Hansen.

Ifølge vores oplysninger stiller den tyske Swan 60 med stjernemandskab. Kronprinsen får således blandt andet Bouwe Bekking, Theis Palm, Jens Christensen, Christian Jensen og Michael Hestbæk med om bord.

Kun X-65er efter DH

X-65eren har fået lavet en spiler til sejladsen, der starter fredag. Desværre sejler X-65eren efter DH, hvor Swan 60eren med Kronprinsen sejler efter IRC.

"Vi kunne ikke nå at få målt båden ind til IRC, derfor har vi valgt at sejle efter DH," siger Birger Hansen.

De øvrige store både Broskraberen.dk, Big Challenge og Firstmarine.dk, der når starten efter en knækket bom, sejler efter IRC, en regel, der nu er ved at slå igennem herhjemme.

383 både er klar

Stævneleder Poul Erik Nielsen fra Bogense Sejlklub troede at X-65eren sejlede efter IRC, fortæller han her til morgen.

"Ellers er vi klar, som vi plejer, der er 383 både tilmeldt, sidste år var der 394. Vi håber på 8 m/sek. fra syd-vest," siger Poul Erik Nielsen.

Fakta  X-65

* Skroglængde: 20,01 m

* Kulfibermast: 32 m

* Total vægt: 27,8 t

* Sejl – tre i alt: 339,2 m2

* Pris: 18 mio. kr.

Læs om X-65 her

Kronprinsen bliver flankeret af Bekking, Hestbæk, Palm og Christensen.

content-loader
content-loader
content-loader