Gå til hoved-indhold
49’er sejlerne Emil og Simon Toft fra Skive fjerner søgræs fra deres ror.Kapsejlads
49’er sejlerne Emil og Simon Toft fra Skive fjerner søgræs fra deres ror.

Baglæns var hurtigst!

Til weekendens DM for 29’er, 29’erXX og 49’er i Hellerup, måtte sejlerne udvikle en helt ny teknik for at fjerne de enorme mængder søgræs, der satte sig på ror og sværd.

Af katrine bertelsen |

Efter lørdagens svage vind, glædede skiff-sejlerne sig til mere luft søndag. Alle sejlerne var klar til at flyve banen rundt.

Men NEJ! Søgæsset havde angrebet Hellerup. Det var ikke godt at sejle i, mange blev frustrerede, for efter et halvt opkryds havde ror og sværd samlet så meget søgræs, at jollerne næsten ikke kunne plane mere.

På læns vibrerede bådene helt sindssygt. Flere sagde, at det var underligt at føle, at der var masser af vind og tryk i sejlet, men lige meget hvad man gjorde, kunne man ikke sejle hurtigt.

Sejle baglæns!

I løbet af sejladserne fandt sejlerne derfor ud af en ny teknik: De sejlede baglæns efter hver vending! Noget af en overvindelse, når de andre planer derudad.

På læns var det nødvendigt at hive sværdet hurtigt op og ned, for at få fjernet ukrudtet, en ret krævende manøvre i en ustabil skiff-jolle.

Guld til Pigerne

I 29’er gik guldet til Ida Marie Baad og Marie Olsen fra Århus Sejlklub, med sølv til Mads Emil og Christian PeterStephensen Lübeck fra Yachtklubben Furesøen.

Afgørelsen var meget tæt, men pigerne fik ”bakkevendingerne” til at fungere rigtig godt og vandt DM med et point. Bronze gik til Frederik Just og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub, en besætning der er ”rookie of the year”, de er rykket utrolig hurtigt frem på ranglisten i år.

I 29’erXX var det Claudia Carlsen fra Fredericia Sejlklub og Rie Galsgaard, Yachtklubben Furesøen som vandt.

I 49’er vandt Peter Lang og Allan Nørregard (Kolding sejlklub) over Jonas Warrer og Søren Hansen (Århus Sejlklub).

Se alle resultater her: www.regattateam.dk

content-loader
content-loader
content-loader