Gå til hoved-indhold
49er sejlere i Hyeres til world cupKapsejlads

Ny sportschef roser 49ere

Og Laser Radial-sejleren Sarah Gunni glimrede på en dag, hvor mange atter måtte vente på vind. OL-sportschef Thomas Jacobsen udtaler sig nu både positivt og kritisk. Warrer er på 46. plads med amerikaner.

 

Af Troels Lykke |

For tredje dag i træk måtte sejlerne vente på vinden ved sæsonens tredje World Cup-stævne, der frem til fredag afvikles i den sydfranske by Hyeres.

Og for tredje dag i træk blev sejlerne langt over middag sendt på vandet i forhåbningen om, at det skulle lykkedes at få nogle enkelte sejladser i hus i eftermiddagsbrisen, skriver Sejlunionens Christian Borch til pressen.

Efter flere timers venten og forgæves startforsøg kunne status gøres op, og den viser, at det i de fleste klasser lykkedes at få en eller flere sejladser i hus.

Fart på 49erne

Fra første mulighed blev den indledende 49er-gruppe, der tæller flest af de danske både, sendt på vandet. Og allerede fra første sejlads skulle de vise sig, at det blev en dag med markante danske resultater.

I den første af dagens tre race krydser duoen Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen målstregen først.

Det blev ikke dagens eneste danske sejr i 49er-feltet, for i den tredje sejlads følger Allan Nørregaard og Peter Lang trop og tager deres anden sejr af fire mulige i den indledende runde.

De sidste to sejladser er dog resultater, der først kommer til at tælle med i den samlede stilling, når den anden indledende gruppe formentlig i morgen kommer op på det samme antal sejladser.

49erne viser vejen

Den nytiltrådte sportschef Thomas Jakobsen har naturligvis ikke undgået at lægge mærke til præstationerne fra den danske 49er-gruppe. ”

"Lige for øjeblikket er det helt klart 49erne, der viser vejen på holdet," siger han.

Samtidig falder der også rosende ord af til den stadig ret nye besætning bestående af Allan Nørregaard og Peter Lang. ”

"Jeg er meget tilfreds med den meget fokuserede indsats, som Allan og Peter lægger for dagen. Når det bliver tæt ved mærkerne, så træffer de den rigtige beslutning og vinder ofte nogle meter eller placeringer på det," siger Thomas Jakobsen.

Gunni imponerer

I Laser Radial-klassen fortsætter Sarah Gunni med at imponere. Onsdag blev til kun til en enkelt sejlads, men endnu en gang var hun blandt de 10 første over stregen. Det sender hende to pladser frem i det samlede klassement, så hun nu er nr. 8 i det 80 både store felt.

Anne-Marie Rindom fik sin første top 10 placering i dag som nr. 7, hvilket sender hende op som næstbedste dansker som nr. 20. Imens ligger ellers så fremtrædende Alberte Holm Lindberg som nr. 39, men det har ifølge sportschef Thomas Jakobsen sin helt egen forklaring.

Alberte træner starter

"Alberte er taget herned med en målsætning om at træne starter. Hun er teknisk god i jollen og hurtig på banen. Nu udfordrer hun sig selv ved at starte på en lidt anden måde, og det lykkes hun rigtigt godt med i dag," siger den nytiltrådte sportschef og giver samtidig grønt lys til det videre forløb.

"Hvis målsætningen er, at man vil træne starter, så er det på det, at man skal måle sig selv. Det her er et World Cup-stævne og ikke et EM eller VM, så det er her, at man skal prøve nogle ting af. Man kan ikke både blæse og have mel i munden," siger han.

Middelmådig til god

Samlet får dagen prædikatet middelmådig til god fra sejlernes nye sportslige ansvarlige.

"Der er nogle placeringer, som er i den forkerte ende af feltet. Der er nogle sejladser, der kikser og nogle tyvstarter, så dem skal der strammes op på," lyder vurderingen.

Komplette resultatlister

Kan findes på stævnets officielle hjemmeside: http://sof.ffvoile.net/
content-loader
content-loader
content-loader