Gå til hoved-indhold
Stig Steinfurth blev europamester i år i Spanien i Europajolle.Kapsejlads
Stig Steinfurth blev europamester i år i Spanien i Europajolle.

Stig Steinfurth Årets Idrætstalent i Fredericia

Stig startede med at sejle europajolle i Fredericia i august 2007, efter endt optimistkarriere. Og siden har han vundet en del især i år. Vi håber han er den ny Ben Ainslie.

 

Af Troels Lykke |

Stig Steinfurth er kun 16 år gammel og alligevel har sejleren vist klasse. Derfor er han nu hædret som Årets Idrætstalent i Fredericia.

I sommeren 2008 begyndte han at sejle Laser radial sideløbende med europajollen, for først og fremmest at udtage sig til ungdoms VM 2010, hvilket var tæt på at lykkedes allerede i 2009.

2009 har resultat og udviklingsmæssigt været et fantastisk år for Stig, 4 guld medaljer og en af bronze.

Ditte Juul: Han er en god rollemodel

"Det vidner om masser af flid, hårdt arbejde og en bunke af talent. Derudover har Stig i 2009 taget en træneruddannelse og hjulpet til med træningen i klubben. Stig er en god rollemodel for vores yngste sejlere i sit engagement, væremåde og indgangsvinkel til sejlsporten," siger træner Ditte Juul.

Målet på længere sigt, er at skifte til den olympiske Laser jolle og gøre olympisk eventyr, et hårdt arbejde som allerede er påbegyndt i en alder af 16 år, med mange træningsdage/lejre i ind og udland med de bedste danske piger i Laser radial.

Stig Resultater 2009:

Europamester, Europajolle (Spanien),
Europamester u.17år, Laser radial (Danmark)
Junior Danmarksmester, Europajolle
Ungdom Danmarksmester, Europajolle
Bronze medalje senior DM, Europajolle

Stig blev hædret forleden. Godt gået.

content-loader
content-loader
content-loader