Gå til hoved-indhold
Hobie Cat 16Kapsejlads
Hobie sejlerne fik al slags vejr i den forløbne uge. Fra komplet vindstille til vindstød af kulingstyrke. Foto: Heidrun Klocke

Bjørnholt-brødrene: 8.plads til EM for Hobie 16 Youth

Tirsdag aften var der præmieoverrækkelse for EM-klasserne Hobie Cat 16 SPI youth og Hobie Tiger, på den firemastede bark Passat, der er Travemündes vartegn.

Af katrine bertelsen |

I ungdomsklassen gik førstepladsen til det franske hold Deguine Benjamin og Benjamin Roulant. Topplaceringerne var domineret af de franske og italienske hold, der satte sig på de første syv placeringer.

Bedste danske hold var brødrene Bjørnholt fra Middelfart. Brødrene sejlede en sølvmedalje hjem til SL16 U-VM i Istanbul, men må nøjes med en 8.plads til EM for Hobie 16 Youth.

På en 18. plads ligger Horsens-holdet Rasmus Antoft og Martin Hjortlund, og som rosinen i pølseenden, på en sidsteplads, pigeholdet fra Horsens, Stine Thomasen og Lykke Nielsen. Ialt deltog 28 besætninger.

Det er dejligt at se, at Hobie 16 SPI-klassen er så flot repræsenteret til Youth-EM. Kun 11 både stillede op til Volvo Youth Sailing ISAF World Championship i SL16 i Tyrkiet.

Hobie Cat 16 SPI

I Hobie Cat 16 SPI for voksne, gik førstepladsen til det franske hold Martin Orion og Charlotte Hilliard, i et felt på 15 både. De begavede sejlere fra Middelfart, Markl Landry og gast Christian Mørk måtte tage til takke med en 6. plads. På en 12. plads endte Jonas Ammundsen og Simone Jacobsen også fra Middelfart.

Hobie Tiger

Bedste danske båd i Tiger-klassen med en 8. plads, blev Jan Jensen og Penny Woyn fra Vallensbæk Sejlklub. To pladser længere nede finder vi David Kaarsberg og Michael Stanley også fra Vallensbæk. Ialt 16 både deltog i tigrenes EM.

Cut-party

Tirsdag aften er også ramme om det såkaldte ”Cut-party”, hvor sejlerne deles i hhv. en sølv og guld fleet, oven på de seneste dages kvalifikationsejladser.

I dag onsdag sejles de første sejladser i EM for Hobie Cat 16. Første start er kl.13.

Der var lange perioder med vindstille, men det kan jo bruges til at sove lidt. Foto: Erik Olsen

Stævnets maskot, Hobie Dog. Foto David Kaarsberg

content-loader
content-loader
content-loader