Gå til hoved-indhold
Laura DekkerKort Nyt
Laura Dekker var ikke selv til stede i retten da afgørelsen faldt. Ifølge hendes advokat var hun ombord på sin båd, Guppy.

Håb for 14-årigs rekordforsøg

Laura Dekker der i sidste uge stak af hjemmefra, få alligevel chancen for at sejle jorden rundt alene.

Af katrine bertelsen |

En domstol i Holland har ifølge Berlingske.dk fjernet et retsligt forbud mod at lade den 14-årige Laura Dekker begive sig ud på en verdensomspændende solorejse til havs.

I august afviste en domstol at lade pigen rejse, og forældremyndigheden blev midlertidigt frataget hendes forældre, og Laura Dekker blev beordret til at blive på hollandsk jord. Myndighederne frygtede for Lauras sikkerhed.

I sidste uge forsvandt 14-årige Laura Dekker, for at blive fundet på øen St. Marteen på Antillerne i Caribien et par dage senere. Nu har dommere i Middelburgs familieret ophævet restriktionerne. Og det betyder, at Laura Dekker nu kan sejle sin solotur verden rundt. Domstolen har tilladt Laura Dekker at bo hos sin far, som ellers havde fået frataget forældremyndigheden midlertidigt, fordi han støttede datteren i de farefulde planer.

Forældrene har hele tiden støttet deres Lauras planer. Hun blev født på en yacht ud for New Zealand, da hendes forældre var på et syv år lang togt verden rundt.

content-loader
content-loader
content-loader