Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lotte Meldgaard og gaster i en Elliott 6m. Foto: Rolex

49ere og 470-besætning bider sig fast i toppen

Efter torsdagens sejladser i Miami har de danske 49ere indtaget 2. og 3. pladsen, mens 470-pigerne styrker deres position som nr. 4, fortæller Sejlunionen. Matchrace-kvinderne har stadig en chance.

Af Troels Lykke |

Også i Laser Radial, RS:X og kvindematchrace har danske sejlere stadig chance for at komme med i medaljekampen.

Samlet set er det danske holds præstationer indtil nu på højde med forventningerne og viser, at vintertræningen har været effektiv.

Der skal naturligvis arbejdes med at skærpe kapsejladsformen, men teamets styrke ved dette meget tidlige stævne lover godt for sæsonens kommende mesterskaber, skriver sejlsport.dk

I 49-er feltet blomstrer de danske talenter, mens seniorprofiler som Warrer-Kirketerp og brødrene Hansen ikke er med i stævnet.

Simon Karstoft og Jonathan Bay, KDY, sejler deres bedste stævne nogensinde og ligger nu nr. 2. Lige i hælene på dem er Allan Nørregaard, Kolding Sejlklub, og Peter Lang, Fredericia Sejlklub, som er nr. 3 fire point efter Karstoft og Bay.

Peter Krüger Andersen og Nicolai Thorsell, Kaløvig Bådelaug/KDY, forfølges af uheld og problemer med at time starten. Fra en nuværende 12. plads har de dog stadig en chance for Medal Race.

Henriette Koch og Lene Sommer, KDY, har haft en rigtig god dag og styrket deres position som nr. 4 og har samtidig halet kraftigt ind på nr. 3.

Afstanden op er nu nede på 4 point, men hullet bagud er vokset til 12 point til nr. 5. Selvtilliden er også i orden, efter pigerne gik sejrrigt ud af båd-til-båd dueller med de hollandske verdensmestre de franske bronzeverdensmestrei dagens sejladser.

I windsurfernes RS:X-felt kæmper en udmattet Bettina Honoré, Hellerup Sejlklub, stadig for en plads blandt de 10 bedste.

Hun er nr. 12 efter 6 sejladser og viser dermed, at hun er ved at have både styrken, teknikken og det taktiske overblik til at være med i toppen.

"Det har været to svære dage med lidt større bølger og mindre vind end den første dag, og det er forhold,  som gør det svære for mig at gøre mig gældende i top 10. Min teknik og fart er nemlig stadig ikke helt okay i disse forhold, og når farten ikke er der, er det svært at komme derhen på banen, hvor man gerne vil," fortæller Bettina Honoré.

Maiken Foght Schütt, Horsens Sejlklub/KDY, og Alberte Holm Lindberg, Aabenraa Sejlklub/Fredericia Sejlklub, kæmper for at komme tilbage i top 10, Det sker bl.a. under vanskelige vindforhold på toppen af en bane der ligger helt inde under land, hvilket også generer andre topsejlere.

På 25. pladsen finder vi fx den belgiske World Cup medaljetager Evi Van Acker, mens den regerende finske verdensmester ligger nr. 13. Alberte er nu nr. 15 og Maiken nr. 14, så de danske piger behøver bare to gode sejladser for at kvalificere sig til Medal Race.

De danske Laser-drenge sejler stabilt og lærer meget, hvilket lover godt for fremtiden.

I kvindematchrace er Lotte Meldgaard Pedersen, KDY, og hendes besætning videre til kvartfinalen, hvor de kæmper mod Lucy Macregor fra England, skipper på stævnets førende båd. Efter to sejladser fører briterne 2-0, men Lotte og hendes team er fightere, så der er stadig håb for den danske båd.

I dag begynder jollesejlerne og windsurferne på den sjette og sidste sejladsdag, inden de afgørende Medal Race, hvor de 10 bedste både sejler om medaljerne.

Resultater
Laserjolle – 8 sejladser gennemført
57: Mads Bendix, Fredericia Sejlklub (145 point)
59: Thorbjørn Schierup, Kaløvig Bådelaug (159 point)

Laser Radial – 5 sejladser gennemført
14: Maiken Foght Schütt, Horsens Sejlklub/KDY (115 point)
15: Alberte Holm Lindberg, Aabenraa Sejlklub/Fredericia Sejlklub (121 point)

49er – 12 sejladser gennemført
2: Simon Karstoft og Jonathan Bay, KDY (70 point)
3: Allan Nørregaard, Kolding Sejlklub, og Peter Lang, Fredericia Sejlklub (74 point)
12: Peter Krüger Andersen og Nicolai Thorsell, Kaløvig Bådelaug/KDY (122 point)

470, damer - 8 sejladser gennemført
4: Henriette Koch og Lene Sommer, KDY (27 point)

RS:X, damer – 6 sejladser gennemført
12: Bettina Honoré, Hellerup Sejlklub (56 point)
21: Katrine Jensen, Hellerup Sejlklub (106 point)

www.sailing.org/worldcup/events/miami-2010.php

content-loader
content-loader
content-loader