Gå til hoved-indhold
Mads Korsgaard fra København. Arkivfoto: Troels LykkeKapsejlads
Mads Korsgaard fra København. Arkivfoto: Troels Lykke

Kronen på værket i Kiel - Korsgaard forklarer

Ikke siden Jesper Bank sejlede H-båd har Elvstrøm Sails klaret sig i klassen, der domineres af North Sails og Høj Jensen, men nu slog Mads Korsgaard til i Kiel med rød krone i sejlet. Læs interview.

Af troels lykke |

Med en imponerende serie, der bød på fire førstepladser, en anden- og en tredjeplads vandt Mads P. G. Korsgaard og gasterne Uffe Dreiser og Anders Rydlöv suverænt Kielerugen i deres H-båd ”Lang nok” i sidste uge.

Efter førstepladser i de første fire sejladser blev det ”kun” til en anden og tredjeplads i de sidste to sejladser.

”Vi var forsigtige i de sidste to sejladser og sejlede nok lidt konservativt. Vi ville ikke risikere et sort flag og sætte de gode resultater fra de første sejladser over styr. I næstsidste sejlads kom vi relativt skidt fra start og lå nede omkring en 20. plads på første opkryds, men vi sejlede os op og sluttede altså helt fremme, hvilket vi er ganske godt tilfredse med”, fortæller Mads P. G. Korsgaard i en pressemeddelelse fra Elvstrøm Sails.

Heldig i let vind

At vind- og vejrforhold er ens for alle parter er indiskutabelt. Alligevel er det de færreste besætninger, der sejler lige godt i al slags vejr, og Mads P. G. Korsgaard erkender da også, at ”Lang nok” og dens besætning ikke var uheldige med den lette vind, der kendetegnede vindforholdene i Kiel i sidste uge.

”Vi er bedst i den nedre ende af vindskalaen, men præcist hvor grænsen går for, hvornår det begynder at blive sværere for os, ved jeg ikke. Men når vi kommer over 10 sekundmeter, begynder det at blive problematisk. I den lette vind og de tunge dønninger formåede vi at holde god fart i kassen hele tiden. I en af de sidste sejladser fornemmede vi instinktivt, at der ville være en fordel ude i venstre side af banen. Til trods for, at vi ifølge vejrudsigten burde lægge os ud til højre, valgte vi at følge vores instinkt. Og blev belønnet for det," forklarer Mads P. G. Korsgaard.

Vandt også i Silkeborg

”Lang nok” og dens besætning har haft et fint forår. I maj vandt besætningen i ren opvisningsstil Pantaenius Cup i Silkeborg, hvor ”Lang nok” havde sikret sig førstepladsen allerede inden sidste sejlads, og derefter kunne gå i land længe før konkurrenterne.

”Ja, vi har haft et godt forår, og er på en opadgående kurve. Vores rutine gør nok, at vi ikke længere har så mange nerver på, men vi forbereder os stadig systematisk til hver sejlads. Vi går ud og måler på forholdene og får fornemmelserne for vind og strøm, hvorefter vi lægger en taktik”, forklarer Mads P. G. Korsgaard.

Let fok virker

Han lægger ikke skjul på, at sejlene betyder alt for at kunne holde farten.

”Vi har igennem hele Kielerugen været rigtig glade for den lette fok fra Elvstrøm Sails”, siger H-bådssejleren, der også fortæller, at selvom der ikke vokser et pengetræ i baghaven, bliver ”Lang nok” typisk udstyret med et nyt sæt sejl hvert år.

 ”Til trods for de moderne produktionsmetoder man har nu om dage, er der alligevel nogle sæt sejl man synes bedre om end andre, så hvis vi har et stel sejl, vi synes, står særlig godt, holder vi da gerne lidt på dem. Omvendt kan en fok godt trænge til en udskiftning efter et stævne i hårdt vejr”, fortæller Mads P. G. Korsgaard om behovet for nye sejl.

North Sails har VM-titel

Elvstrøm Sails markerede sig dermed i Kiel om de får lov til at vinde VM med Korsgaard er svært at sige, indtil videre har de seneste danske verdensmestre North Sails på båden. Det drejer sig om Steffenn Stegger og co. fra Hadsund.

Her ses Herluf Jørgensen med North Sails.

content-loader
content-loader
content-loader