Gå til hoved-indhold
X99, trailerKapsejlads
Der venter små tusinde kilometer forude, før båden kan sættes i vandet i Bodensee. Foto: Jens Haldager

Til VM med 3,5 tons på traileren

Jens Haldager kører langt til X-99 World Cup på Bodensee. I Danmark er det ulovligt at køre med bådtypen, men ikke i udlandet.

Af katrine bertelsen |

Jens Haldager fra Svanemøllehavnen skriver:

Vi kører med båden torsdag morgen tidligt, så vink til os når vi triller af sted med 3,5 tons på krogen efter en stor 4WD.

Bodensee

Bodensee i trekanten mellem Tyskland, Østrig og Seitz lægger vand til VM for X 99 i år. 32 både er tilmeldt heraf to danske, og mange meget gode hold af sejlere i klassen fra nordtyskland. Christian Soyka er den ene af dem med sin båd GER 408.

Der ligger mange X99’ere på Bodensee. Søen er ca. 50 sømil lang og mellem fem til otte sømil bred. Vanddybden er på ca. 400 meter over det meste af søen.

Fra Danmark stiller to både fra sejlklubben Frem – Per Jungersen i ”the last” DEN 650, som sidste år blev nummer 2 i Norge, med Mads Christensen ved roret.

Og jeg stiller op i min egen ”Niller” DEN 573 som også er fra Frem. Vi tog en 4. plads i Norge sidste år og en 3. plads i Holland året før med Claes Tunbo Christensen ved roret.

Besætningen

I år har vi samlet et hold med Johnny Jensen fra Sønderborg, som rorsmand. Han har tidligere har ejet flere X99’ere og til dagligt sejler han Starbåd og Drage. Desuden er Jacob Groth fra Fåborg, Kim Haugaard fra Kerteminde, Svend Jørgensen fra KDY, Christian Tofft fra Sundet (formand for X 79 klubben) og mig selv Jens Haldager fra Frem som samlet team i båden.

Vi har kun sejlet én dag sammen for 3 uger siden, og det gik godt – Alle er kendt med de 6 funktionspladser i bådtypen.

Vi har de sidste 2 år sejlet med Høj Jensen sejl, og har nye sejl med til stævnet.

Søndag d. 4. juli sejler vi Tune Up sejlads, og så går det løs fra mandag til fredag med op til 4 sejladser pr. dag. Der regnes med op til 15 sejladser på et VM med lørdagen som reservedag.

Vanskelige forhold

Vi ved at den svage skiftende vind vil blive en meget stor udfordring, og de første meldinger om vinden til de første dage er ca. 3 til 4 m/s. Det skal blive spændende at sejle med de Sveitziske Alper i baggrunden.

Jens Haldager lover løbende at rapportere fra World Cup på Bodensee.

Sejladserne sker fra den store havn Langenargen som rummer 1500 kølbåde, og har meget fine faciliteter på land. Foto: ultramarin.com

Se stævnets hjemmeside på www.ultramarin.com

content-loader
content-loader
content-loader