Gå til hoved-indhold
Koch og Sommer i 470er.Arkivfoto: Mick Anderson for SejlunionenKapsejlads
Koch og Sommer i 470er.Arkivfoto: Mick Anderson for Sejlunionen

Følg danskere live i Holland i OL-regatta

470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer ligger á point med den førende båd før den afgørende dag. Både Alberte Holm Lindberg i Laser Radial og tre danske 49ere er også på finalekurs. Se video fra 470er.

 

 

 

Af Troels Lykke |

For deltagerne ved World Cup-stævnet i Medemblik bød fredagen på et vejromslag, således at der nu var kraftig blæst med mellem 8 og 12 m/s hele dagen. Selvom vinden var taget meget til, så skulle sejlerne fra de 53 deltagende nationer stadig kæmpe med store retningsskift.

Det er normalt ikke de forhold, der indbringer topresultater til de danske 470-sejlere Henriette Koch og Lene Sommer. Men i dag var ’plejer’ borte med blæsten.

Sejlunionen skriver videre til pressen.

"Vi plejer at synes, at det er sjovt at sejle i. Det er slet ikke vores favoritvejr, fordi vi plejer ikke at sejle lynende hurtigt i det. Men i dag var vi super hurtige og kunne følge med alle besætninger på vandet, og det har vi ikke kunne før," fortæller en glad Henriette Koch efter dagens sejladser, der samlet har bragt danskerne op a point med den førende italienske båd.

Et fif, der gør forskellen
Forskellen skal ifølge Henriette Koch findes i trænerbåden, hvor den amerikanske tidligere OL-medaljetager, Kevin Burham, sidder for første gang.

"Vi har bare lige fået et fif fra Kevin til, hvordan vi skal sætte båden op. Vi gør langt hen ad vejen de samme ting, men nu rammer vi bare spændingen lidt bedre. Og det gør den helt store forskel. Det er en lille ting, som vi gør anderledes, men det er den, der gør en kæmpe forskel," forklarer hun.

Hvad præcist forskellen er, vil Henriette Koch ikke ud med, men lidt vil hun godt afsløre. ”

"Det er måske lidt ekstremt i forhold til, hvad andre gør. Men det er fuldkommen lige meget, for det virker. Folk kom hen til os og sagde hold da op, hvad var det for et setup, I sejlede med i dag Og der kan vi bare smile og sige, at det er noget, der virker," lyder det grinende.

Finalen venter
Lørdag venter der 470-pigerne yderligere to sejladser i løbet af eftermiddagen, hvorefter de ti bedst placerede både sejler finale kl. 19.20. Her tæller placeringen dobbelt, men Henriette Koch har ikke sigtet rettet så langt frem endnu.

"Vi ligger selvfølgelig rigtig godt før de to sidste sejladser og finalen i morgen. Men med de springende forhold der er her, kan man nemt hente 20 dumme point. Så vi kan ikke sejle specielt taktisk, men bare koncentrere os om os selv i en sejlads ad gangen. Og så må vi kigge på, hvordan det ser ud, når vi når til finalen," lyder planen for de næste 24 timer.

Stærk indsats af 49erne

På 49er-banen fortsætter danskerne med at være talstærkt repræsenteret. Faktisk så talstærkt at de sidste sejladser i morgen kan sende ikke færre end tre danske besætninger ind blandt de ti bedste.

På ydermandatet ligger lige nu brødrene Emil og Simon Toft, der mangler to point i at være med i det helt fine selskab.

"Vinden gjorde ellers sit til at gøre det sværere for danskerne at sejle sig frem. Specielt i den 8. sejlads i alt i stævnet, hvor ’det sygeste vindskifte’ Allan Nørregaard længe har oplevet, passerede banen. Det er længe siden, at jeg er gået fra at være tredje til tredjesidst på 30 sekunder," forklarer han om episoden, som også Emil og Simon Toft bliver fanget i.

De to Skive-brødre redder sig dog bedre ud af problemerne. Faktisk har brødrene Toft haft en så fin dag, at de samlet er rykket fra 23. til 11. pladsen med de førnævnte to point til en plads i finalen.

Tæt i Laser Radial
I Laser Radial går det fortsat meget flot for Aabenraa-sejleren Alberte Holm Lindberg. I dag sejlede hun sig yderligere to pladser frem i det klassementet, således at hun nu er nr. 7.

Det er kun fem point, der skiller 5. pladsen fra 9. pladsen, så også i morgen skal tungen holdes lige i munden i de sidste sejladser før det afgørende medal race.

Følg finalerne live: www.deltalloydregatta.org/

De hollandske arrangører sender lørdagens og søndagens finaler live på stævnets hjemmeside. Programmet for de to dage er følgende:

Lørdag

18.00 – 18.30 470 M
18.40 – 19.00 Star

19.20 – 19.50 470 W

Søndag

09.30 – 10.00 RS:X M

10.10 – 10.40 RS:X W

10.50 – 11.20 Laser

11.30 – 12.00 Laser Radial

12.50 – 13.20 49er

13.30 – 14.00 Matchrace damer

Danske placeringer

470 damer

2. Henriette Koch og Lene Sommer (KDY)

 

Laser Radial

7. Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club/ Fredericia Sejlklub)

 

49er

6. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub)

7. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug)/ Nicolai Thorsell (KDY)

11. Emil og Simon Toft (begge Skive Sejlklub)

22. Simon Karstoft (KDY) og Søren Hansen (Århus Sejlklub)

 

RS:X damer

Ikke opdateret endnu på stævnets hjemmeside

 

Matchrace damer

Team Lotte Meldgaard (KDY/ Skovshoved Sejlklub), kvalificerede sig ikke til mellemrunden

content-loader
content-loader
content-loader