Gå til hoved-indhold
49ere sejlere i HyeresKapsejlads

49er kan skaffe Danmarks eneste top 3

Det ligner dansk metal ved World Cup-stævne i Frankrig. Efter torsdagens tre sejladser er Allan Nørregaard og Peter Lang nr. 3 med gode chancer for sølv. 470ere nåede ikke top 10 i Hyeres.

 

Af Troels Lykke |

De bedste 49ere ved det franske olympiske regatta ud for byen Hyerés fik i dag fornøjelsen af at være i aktion i to omgange.

Om formiddagen tillod forholdene at gennemføre to sejladser, mens man igen om eftermiddagen satsede på at få yderligere to sejladser i hus, men i sidste ende blev det kun til en, skriver Sejlunionen.

For den bedste danske båd med Allan Nørregaard ved roret blev dagen en blandet affære, der om formiddagen indbragte en 13. og 7. plads.

En mellemregning afslørede, at danskerne dermed var rykket op bare fire point efter den førende britiske båd og tilmed havde landsmændene fra Skive Sejlklub, Emil og Simon Toft tre point efter sig.

Resultatet midt imellem
"Det var meget tæt, før vi tog ud her til eftermiddag. Da vi højst kan få en 10. plads til at tælle, kunne vi godt tillade os at satse lidt i den sidste sejlads. Men det fik vi formøblet godt og grundigt, så det blev til en fratrækker i stedet,"” siger Allan Nørregaard om den 17. plads duoen blev noteret for. ”

"Man kan sige, at vi er meget stabile i dag, men resultaterne er midt imellem ikke noget godt og ikke noget dårligt,"” lød den lakoniske vurdering.

Heller ikke Emil og Simon Toft kom videre heldigt ud af eftermiddagens træfning på vandet.

De rykkede bagud til den samlede 6. plads efter en placering som nr. 12. Begge både vil dog være at finde i fredagens finale, hvor placeringen tæller dobbelt i den samlede stilling.

Kan nå sølvet
I den samlede stilling er britiske Brotherton og Asquith stukket lidt af med et forspring på 9 point. Til gengæld er der bare fire point fra Delle Karth og Resch fra Østrig på andenpladsen ned til Nørregaard og Lang.

Ved pointlighed er det placeringen i finalen, der er afgørende. Sølvmedaljerne er derfor indenfor rækkevidde, hvis Nørregaard og Lang sørger for at have bare en enkelt båd imellem sig og den østrigske besætning, samtidig med at de skal holde en fransk og en engelsk båd og brødrene Toft bag sig i finalen.

Dyr dag for 470-pigerne
I 470-jollen bliver det ikke til et titelforsvar for Henriette Koch og Lene Sommer.

I dag rykkede de med delresultaterne 30, 11 og 13 ud af top 10, og er derfor ikke deltagere i fredagens finale.

I Laser Radial-feltet byttede da danske sejlere indbyrdes pladser i dag, således at Anne-Marie Rindom nu er nr. 22, Maiken Schütt 23 og Sarah Gunni nr. 24. Hos de kvindelige windsurfere indtager Bettina Honoré 18. pladsen.

Kan findes på stævnets officielle hjemmeside: http://sof.ffvoile.net/
content-loader
content-loader
content-loader