Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard ved roret og Peter Lang som gast. Arkivfoto: Elliot/friedbits.com.Kapsejlads
Allan Nørregaard ved roret med Peter Lang som gast. Arkivfoto: Elliot/friedbits.com.

Lige ved og næsten for danske OL-sejlere

49erne Allan Nørregaard og Peter Lang var tæt sølv i Hyeres, men et uheldigt vindhul mod mål kostede placeringer og rakte til 5. pladsen.

 

Af Troels Lykke |

I de tidligere års udgaver af det franske OL-regatta Semaine Olympique Francaise har der næsten hver gang været dage, hvor der ikke kunne sejles på grund af for meget vind, skriver Sejlunionen.

I år har tilfældet hele ugen igennem været det stik modsatte. Således også på finaledagen hvor de ti bedste besætninger i hver af de olympiske bådklasser skulle på vandet i det afgørende Medal race, hvor placeringerne tæller dobbelt i det samlede regnskab.

Danmark stillede med to besætninger i 49er-finale feltet, hvor Allan Nørregaard og Peter Lang havde det bedste udgangspunkt som treer før finalen og med gode muligheder for at erobre sølvmedaljerne.

Men med placeringer i mål som henholdsvis 8 og 6, slutter Nørregaard og Lang samlet som nr. 5, mens de to Skive-brødre, Emil og Simon Toft bliver nr. 7.

Ikke helt efter planen
Fra start så det ellers ganske godt ud for den bedste danske besætning.

”Vi er meget tæt på at få den start, vi gerne vil have, for man skulle ud på højre side i dag. Men vi mangler lige 20 cm i at gå foran en båd, så vi må vende, men kommer godt med derud alligevel,” forklarer Allan Nørregaard.

Danskerne så ud til at holde en placering, der ville række til sølv lige indtil det sidste stræk af 30 minutter lange finale.

Her havnede danskerne i et vindhul, der betød, at konkurrenterne på begge sider kom forbi.

”Der mister vi det hele, og det skyldes, at vi ikke lige fik placeret os helt rigtigt og samtidig er lidt uheldige. Men det er der, det bliver afgjort. Det var ikke helt efter planen, og vi havde da håbet på en del bedre end det,” indrømmer Allan Nørregaard.

Ikke et resultatstævne
Naturligvis var der en smule skuffelse at spore i Allan Nørregaards stemme, men også kun en smule.

"Det har ikke været et egentligt resultatstævne for os. Vores fokus har været at prøve at holde farten hele tiden og ellers finde ud af, hvad vi skal hjem og træne på frem mod EM. Men det er jo meget fint at være så godt med, selvom vi ikke bruger vores nyeste og bedste grej.”

”Der er selvfølgeligt ærgerligt ikke at få en medalje med hjem, når nu vi har ligget 2er og 3er gennem hele stævnet. Her bagefter havde det været rart, hvis vi kunne være forblevet i den sjove ende, men før stævnet havde jeg været godt tilfreds med en 5. plads,” lyder skipperens vurdering.

Den næste måned for de danske 49ere står på farttræning hjemme i Danmark, mens den sidste måned op til EM skal bruges på intensiv kapsejlads-træning. Herefter skulle EM-formen gerne være på plads.

”Vi håber på, at vi kan være med til at kæmpe om medaljer til EM. Men det er selvfølgelig svært at spå om, hvordan det kommer til at gå,” siger Allan Nørregaard om EM-stævnet, der finder sted i Polen med finale d. 10. juli.

Se gps tracking fra 49er finalesejladsen: http://spectator.mylaps.com/52651

content-loader
content-loader
content-loader