Gå til hoved-indhold
Århus festuge blev vraget til fordel for Gardasøen.Diverse
Århus festuge blev vraget til fordel for Gardasøen.

Vind på Garda, meget vind

Italiensk mesterskab i Contender holdes i nordenden af Gardasøen imellem Riva og Torbolo, hvor stemningen er "California dreaming" med et kant af Bee Gees. Søren Andreasen rapporterer fra Italien.

Af katrine bertelsen |

Søren Andreasen fra Hellerup Sejlklub skriver:

Så 4 danske contender sejlere havde valget imellem Århus festuge og italiensk mesterskab i Arco og nu er vi her!

  • DEN-2352, E-jolle 2009 DK-mester, Jesper Nielsen.
  • DEN-1628, Firma-DM 2009 Lars Rasmussen
  • DEN-2446, 505 DK mester 1990, Bo Petersen
  • DEN-44, "the contender legend" Søren Dulong Andreasen

Vel ankommet torsdag var der netop tid til en træningstur i den berømte termiske garda vind kaldet "Ora", eftersigende opkaldet efter dalen oppe i bjergene der trækker vinden. Fredag var der i traditionel italiensk stil skippermøde ved en 10-11 tiden. Mødet startede så kl 11.15. Der blev meldt første start kl. 13.

Første start gik, ca. en 8 m/s. Bo og Søren stak til højre og kørte "full throttle" ind til klipperne, Jesper og Lars gik en anelse til venstre, og kom så også over på højresiden, Bo knak trapez blokken og udgik.

Søren slår som den første båd på højrefløjen og kunne efter nogle minutter konstatere at banen var kort og "at forsejle sig" er noget man sagtens kan præstere efter så mange år på vandet, så Jesper rundt om topmærker som 5'er og Søren 7'er, Lars lidt længere tilbage.

Søren sejlede sig op på en 2. plads, Jesper sluttede i mål som 6'er for blot konstatere at båden var for lang og han fik et bogstavsresultat (OCS). Lars blev endte nede i tyverne.

2. start gik og i løbet af sejladsen steg vinden til en 12-14 m/s, Søren lagde sig i front fra start og vandt sikkert sejladsen. Jesper, Bo og Lars kæmpede bravt og endte: Bo, 20, Lars, 12 og Jesper, 8.

3. sejlads og vinden tog til igen, efter sigende målte de stabilt 30-32 knob på dommerbåden. Søren gav den max gas og vandt sikkert igen, Jesper, Bo og Lars kæmpede om placeringerne og om at lave færrest kæntringer. Jesper ender 8, Bo 9'er og Lars 12'er.

Fire trætte danske sejlere gik til den første af to stævnemiddage og kunne igen konstatere at det italienske køkken er bare "fantastico"
Det er vel ren blær at fortælle at solen skinner, her er +30 grader, og flot udsigt på land og vand.

content-loader
content-loader
content-loader