Gå til hoved-indhold
Mover fra SokoUdstyr
Sporingsboksen ”Mover” kan bruges til andet end båden. Den er også velegnet til bilen, motorcyklen og autocamperen. Foto: seilas.no

Find båden med ny GPS-sender

Bliver båden stjålet, kan Mover fra firmaet Soko finde den igen.

Af katrine bertelsen |

Soko står bag en lang række sikkerhedsprodukter til biler, men nu har firmaet spottet bådmarkedet.

Mover indeholder en GPS og en mobiltelefonsender. Kommunikationen sker ved hjælp af SMS-beskeder. Når du forlader din båd kan du f.eks aktivere sporingsboksen, til en radius af 300 meter. Fjernes båden fra 300-meters området, aktiveres sporingsboksen og du får en SMS til din mobiltelefon om, at båden ikke er på sin plads. Det skriver www.seilas.no

Du kan også ”bede” sporingsboksen om løbende holde dig opdateret om bådens position. Praktisk, hvis du har lånt båden ud, og gerne vil se hvor den sejler.

God til IPhone

SMSen indeholder oplysninger om længde og breddegrader. Med en gammeldags mobiltelefon får beskeden et lidt kryptisk udseende, men positionen er rigtig nok. Har du en smart telefon som iPhone kommer positionen direkte på telefonens kort.

Batteritid på næsten et år

Sporingsboksen kan placeres hvor som helst i båden, sålænge de kan fange satellitsignalerne. De går igennem glasfiber, så boksen kan skjules.

Movers indbyggede batteri kan holde i næste et år, hvis du ikke tjekker positionen for ofte. Med standardopsætningen tjekker sporingsboksen sin position hvert tiende minut. Her holder batteriet til ca. 10 dages brug. Boksen kan også kobles til bådens batteri med en ledning.

SIM-kort som til mobilen

Sporingsboksen skal installeres med et SIM-kort, her må man prøve at finde en med billig SMS-takst, ellers kan det blive en dyr vinter.

MOVER koster 1990 norske kr. Du kan se og købe den her www.soko.no/

 

På IPhonens display kan man tydeligt se, hvor båden befinder sig.

content-loader
content-loader
content-loader