Gå til hoved-indhold
Bettina Honoré fra Hellerup Sejlklub. Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion.Kapsejlads
Bettina Honoré fra Hellerup Sejlklub. Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion.

Kun matchrace og windsurfing i Mallorca's blæst i dag - web-tv

Dorte O. er tæt på at gå videre fra opsamlingsrunden, mens windsurferen Bettina Honoré fyrede den af i store bølger og kraftig vind. Se nu web-tv med Bettina Honoré.

 

 

 

Af Troels Lykke |

En meget kraftig blæst over Palma de Mallorca betød, at det kun var de kvindelige matchrace-sejlere og windsurferne, der kom i aktion i dag ved det spanske, olympiske sejlsports-regatta. Se nu web-tv med Bettina Honoré.

Resten af de knap 1.000 sejlere fordelt på 680 både fra 40 nationer måtte pænt blive på land, skriver Sejlunionen fra Mallorca.

Hos matchrace-sejlerne er Lotte Meldgaard allerede klar til kvartfinalerne, efter at hun gik ubesejret gennem den indledende runde.

I dag startede mellemrunden, hvor de bedste ettere og toere fra de tre indledende grupper gennemfører en ’alle-mod-alle runde for at afgøre den indbyrdes seedning til kvartfinalerne.

Her måtte Team Meldgaard indkassere deres første nederlag ved dette stævne, da blandt andet franske Leroy og Australiens Spithill var hurtigere på banen end danskerne.

Kurs mod kvartfinalen
I opsamlingsrunden er Dorte O. Jensen med tre sejre ud af tre mulige godt på vej til at sejle sig i kvartfinalerne.

Kun de bedste to af seks besætninger fra opsamlingsrunden går videre, og efter dagens tre af i alt fem dueller er hun den eneste med maksimum point.

Lige efter Dorte O. Jensen har tyske Silke Halbrock og amerikanske Anna Tunnicliffe begge vundet to sejladser og tabt en enkelt.

Derfor bliver onsdag formiddags to dueller mod netop de to meget afgørende for den danske veterans videre deltagelse i stævnet.

Dansker-vejr til Honoré

På windsurfer-banen var det rigtigt dansker-vejr, og det benyttede den danske OL-deltager fra Beijing, Bettina Honoré, til at sejle to tilfredsstillende placeringer som nr. 12 og 13 i hus. ”

"Jeg synes, det er sjovt at sejle i det her vejr. Og det bliver bare mere tilfredsstillende, når man også kan sejle sig godt op," fortalte hun smilende på stranden. Samlet er hun nu bedste dansker som nummer 18.

Lotte Meldgaard tabte to sejladser i dag, men er stadig med helt fremme. Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion.

Resultater

Komplette resultatlister: trofeoprincesasofia.org/result.php

Følg med hele dagen

Hver dag under stævnet sørger Dansk Sejlunion direkte dækning af de danske sejlere fra banen. Det sker via Dansk Sejlunions hjemmeside på www.sejlsport.dk/Direkte.

content-loader
content-loader
content-loader