Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

A-Cat sejler Paasch venter på modstander

Ugly Cup i Skovshoved bød på frisk, stabil vind. Efter et fint morgenbord gik bådene på vandet: to A-cats og syv Hobie Cat 16. Se nu link til flotte billeder.

 

Af katrine bertelsen |

Forud for stævnet var der flere forhindringer, der skulle overvindes. Dagen før stævnet fik Skovshoved-fleetens ungdomssejler Frederic Ørum at vide, at hans  gast var blevet ”beordret” til at sejle et lørdagsstævne for Yngling i KDY regi.

KDY-stævnet var et erstatningsstævne for Ynglingenes ”Huggertpokalen”, som Taarbæk sejlklub havde aflyst på grund af for få deltagere. Skidt at det ikke blev meldt ud lidt tidligere.

Det lykkedes at få Hellerup-sejleren Jesper Frost til at hoppe ind, som erstatning for Benjamin de Leuw, der sejler som aftalt søndag.

På trods af en ikkerutineret Hobiegast og (mindst) fire badeture, lå Frederic Ørum og  Jesper Frost på en samlet fjerdeplads efter dagens sejladser.

Placeringerne var der ingen tvivl om: Brødrene Erik og Peter Christensen fik med fire  prikker og en femteplads (en fratrækker) en klar føring efter lørdagens fem sejladser.

Femte sejlads bød på en del omrokering i feltet, da vinden løjede og sprang en del. Baneledelsen, under kyndig ledelse af baneleder Jon Møgelhøj, måtte sætte en enkelt udsættelse, da vinden blev en anelse ustabil.

Vindspringene ved topmærket gav en mulighed  for de mindre heldige, og der blev da også byttet rundt på placeringerne.

Ungdomsbesætningen fra Hornbæk, Oliver og Louie kom ind på en førsteplads med brødrene  Christensen på en sidsteplads.

Ventede på Rasmus Fredsted

A-catterne var der kun to af, men Thomas Paasch viste storsind over for Rasmus Fredsted, ved  at vente på ham ved samtlige mærker. Men med kun to både i klassen kan det godt blive  lidt ensomt! Thomas Paasch endte lørdagens sejladser med ene førstepladser. Sådan!

Søndagen lagde ud med 12 m/sek fra øst, og stævneledelsen besluttede at skyde stævnet af,  da vinden øgede. Placeringerne fra lørdagens sejladser kunne således bibeholdes.

Thomas Paasch mangler modstand i Danmark.

Brødrene Christensen i Hobie Cat.

Se flere billeder her

content-loader
content-loader
content-loader