Gå til hoved-indhold
Er det niveauet for dansk Starbåds-sejlads? Selvfølgelig er det ikke det, men en seriøs dansk båd savnes. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Er det niveauet for dansk Starbåds-sejlads? Selvfølgelig er det ikke det, men en seriøs dansk båd savnes. Foto: Troels Lykke

Dansk Starbåds-satsning - med tre mand?

Forleden mødte vi endelig en Starbåd, men der var tre mand om bord. En dansk, seriøs OL-Starbåds-besætning er en by i Rusland, desværre.

Af Troels Lykke |

KOMMENTAR. Der var engang at Danmark havde mastodonter i Starbåds-klassen.

Og endda i nyere tid var det Christian Rasmussen og Michael Hestbæk. De to trænede ud for Vallensbæk og lænsede til Sverige og krydsede hjem i hver sin båd. De var ufattelig seriøse og var blandt verdens absolut bedste.

Jyderne Benny Andersen og Mogens Just har også vist sig på banen i nyere tid, men OL er det ikke blevet til længe og de har lige sejlet EM fornylig, men... vil de sejle OL igen, næppe?

Så var der Nicklas Holm og Claus Olesen, der var til OL i Athen 2004 og længe lå de til medalje. Jeg var selv dernede og så Torben Grael banke danskerne.

Christian Monberg forsøgte senere, men kunne ikke opnå støtte hos Michael Staal, der kunne betale tre Laser Radial-satsninger på en Starbåd.

Siden har det set sløjt ud med en seriøs dansk OL-Starbåd, men bådene findes stadig i Danmark. Vi mødte en af dem ud for Skovshoved og der var tre sejlere om bord.

Gid vi havde en dansk OL-starbåd, vi har jo sejlerne til det. De er talentfulde og store og stærke. Svenskerne har det i Frederik Lööf, hvorfor halter det så sådan i Danmark?

Vi må tale med landstræner Thomas Jacobsen, der selv tog OL-guld i Soling. Men hvis du har ideer til en ny satsning i Starbåden og hvorfor Danmark bør sejle bådtypen, så skriv endelig en kommentar.

Troels Lykke

Claus Olesen og Nicklas Holm i Athen. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader