Gå til hoved-indhold
Team Meldgaard redder dansk matchrace ved at komme blandt de otte bedste hold. Foto: Christian M. Borch, sejlsport.dkKapsejlads
Team Meldgaard redder dansk matchrace ved at komme blandt de otte bedste hold. Foto: Christian M. Borch, sejlsport.dk

Dorte O. er færdig - se nu web-tv med skipperen

Tidligere verdensmester i matchrace, Dorte O. Jensen, nåede ikke det dyre selskab, hvor Lotte Melgaard befinder sig. Læs rapport fra OL-landsholdet på Mallorca.

Af Troels Lykke |

I matchrace for kvinder er Lotte Meldgaard allerede klar til kvartfinalerne i morgen, mens Dorte O. Jensen skulle vinde en af sine to matcher i opsamlingsrunden, hvis hun skulle videre.

Det blev desværre til nederlag til både Silke Halbrock fra Tyskland og Anna Tunnicliffe fra USA, og dermed slutter hun på 10. pladsen i sit første stævne i en olympisk båd siden de OL i Athen i 2004, skriver Sejlunionen fra Mallorca.

Lotte Meldgaard skal torsdag i sin kvartfinale møde Team Groeneveld fra Holland, hvilket netop var det danske holds ønskemodstander.

I kvartfinalen og frem sejles der bedst af fem sejladser med bådbytte undervejs, og de danske piger kan følges på direkte på Dansk Sejlunions hjemmeside på www.Sejlsport.dk/direkte 

Læs også Meldgaards seneste rapport her

Sejr til danske 49ere

I 49er-feltet var der danskere først over stregen i to af dagens fire sejladser for de 25 bedste både. Allan Nørregaard og Peter Lang lagde for med at tage sejren i den anden sejlads, mens dagen blev rundet af med endnu en dansk sejr, da Simon Karstoft og Søren Hansen var først i mål i fjerde sejlads.

Det var rigtig sjovt at prøve, og det giver da helt klart smag for mere. Specielt er det fedt at vinde i Guldfeltet, fordi det er et meget hårdere felt end i indledende.

Men det ændrer ikke ved, at vores målsætning for det her stævne ikke så meget handler om, hvor vi skal slutte, men hvad vi skal arbejde med indeni båden,” sagde en fokuseret Søren Hansen.

Koch og Sommer rykkede frem
I 470-jollen sejler Henriette Koch og Lene Sommer en rigtig flot serie på 5-6-10 og avancerer dermed op til 8. pladsen. ”

"Det har været nogle gode sejladser med meget vind, og netop de forhold har vi arbejdet meget med at forbedre os i. Så det er jo rigtigt rart, at noget af det, man træner på, også lykkes," lød den tilfredse vurdering af dagen fra Lene Sommer.

De to danske sejlere har nu 16 point op til 3. pladsen. Klassen føres nu af Italiens Giulia Conti og Giovanna Micol foran to franske besætninger.

I Laser Radial er Alberte Holm Lindberg på 13. pladsen, og hun skal finde 13 point i morgen, hvis en finaleplads på fredag skal udløses.

Tæt efter følger Anne-marie Rindom og Maiken Schütt som henholdsvis nr. 19 og 20. I windsurfing er Betina Honoré nr. 17 efter to sejladser i dag, der indbragte placeringerne 22 og 25.

Følg med hele dagen

Hver dag under stævnet sørger Dansk Sejlunion direkte dækning af de danske sejlere fra banen. Det sker via Dansk Sejlunions hjemmeside på www.sejlsport.dk/Direkte.

Resultater

Komplette resultatlister kan findes på stævnets hjemmeside: http://www.trofeoprincesasofia.org/result.php

content-loader
content-loader
content-loader