Gå til hoved-indhold
Team Essex i hård sejlads. PR-fotoDiverse
Team Essex i hård sejlads. PR-foto

Vi lå lige bagved Kronprinsen

Mere fra Palby Fyn Cup, her er det Køge Bugt båden Team Essex, der skriver.

Af Troels Lykke |

Team Essex og Jan Olesen skriver på facebook:

Essex Girl levede til fulde op til sit navn - med 11 mand ombord heraf 2 der aldrig tidligere har været ombord på en sejlbåd – sejlede Essex Girl i mål som 3rd. første kølbåd, kun slået af Kronprinsen (i Swan 60) med et hold af nogle af verdens bedste sejlere samt X-Yacht selv med deres nye 65 fods superbåd - Essex Girl slog herved alle deltagende extrem/sport både.

Som man se på de billeder der er lagt på Facebook, så startede Essex Girl i en rigtig flot position. Kort efter start laver Essex Girl så et ”gudehug”, idet vi vælger, modsat af resten af vort felt, at gå over på Jyllandssiden i tragten.
Dette træk resulterede i at Essex Girl var lige efter Kronprinsen ved indsejlingen til Lillebælt og resten af de store både var efter Essex Girl – ned gennem Lillebælt fik vi meget kraftig vind og her levede skippers egen kapsejlads regel nr. 1 op til sin bedste side (for at vinde skal man gennemføre).

For med vindstød i 20 ms luft klassen, fik flere af vore store konkurrenter store problemer og Broskraberen bliver her første båd der må udgå – Essex Girl får også en skade med et checkstag og mens reperationen af denne skade står på, så ”glemmes” navigationen, hvilket resulterede i at vi går på grund – konkurrrentere sejlede herved forbi os, da det tog os 15 min. at komme fri – heldigvis gælder regel nr. 1 hele vejen rundt om Fyn og da det gode ”vejr” fortsætter, så sejler Essex Girl ”stille og roligt” med 16.4 knob ind i Svendborg sund.

Og passere herved igen flere af de andre store extrem både – desværre knækker vor kicker lige inden Svendborg broen, hvilket resultere i en mega bøjet kickenstrap og en 360gr. ”runding” – så reperationsteamet skal igang igen (denne gang bliver navigatøren dog på sin plads) – vel ude af Svenborg sund og med en nød kicker sat, sættes Gennarker mod Storebælt.

Så igen sejles der stærkt - ved Storebælts broen knækker Gennarker faldet, så Storebælt checkes lige for fisk – heldigvis er der ikke mere flyvesejlssejlads på turen, så genuaen bliver sat og der sejles mod Fynshoved og her hentes de sidste par kølbåde fra tidligere starter (bl.a. Visione).

Efter Fynshoved bliver det hårdt kryds mod Bogense og ”heldigvis” er de foreste masteklodser faldet ud, så masten er rykket 3 cm frem - vi går nu 8 knob på krydsen med 32-33 gr til viden (det giver en VMG 7 knob), hvilket er en helt utrolig hurtig krydsfart især i bølger – så 3rd. pladsen er så godt som hjemme, nu skal mandskab og grej bare holde de næste 3 timer (hvor det er koldt ad helvede til) – resten er history.

En fantastisk sejltur rundt om Fyn er igen gennemført med en fantastisk dame.

Sejler hilsen Team Essex Girl

content-loader
content-loader
content-loader