Gå til hoved-indhold
Havne

Nye ledige bådpladser i Århus

For første gang i mange år er det nu muligt at få en bådplads i Århus Lystbådehavn. Århus kommune renoverer og fornyer lystbådehavnen, og det giver plads til flere både.

Af katrine bertelsen |

Ledige bådpladser i Århus Lystbådehavn har været en mangelvare i mange år, men i forbindelse med renovering og fornyelse af havnen etableres nu flere pladser i form af en ny flydebro og flere pladser ved de eksisterende broer.

Det betyder, at det nu for første gang i mange år er muligt at få tildelt en bådplads i Århus Lystbådehavn.

Med en samlet anlægssum på 3.9 millioner får sejlsportsfaciliteterne på Århus Lystbådehavn også et længe tiltrængt løft.

Bevillingerne, der blev givet lige før jul, skal bruges til en 110 kvadratmeter møljøvenlig pavillon med bade- og omklædningsfaciliteter, en 210 meter promenade- og anløbsbro ( brygge) langs sejlklubbernes idrætsområde, forbedringer af jollernes slæbested samt en kombineret både- og mastekran.

Århus lystbådehavn har en meget central beliggenhed i Århus centrum, og med få minutters sejlads fra et af de bedste sejlområder i Danmark – Århusbugten.

Århus Lystbådehavn er kendt for og kendetegnet ved et meget aktivt sejlsportsmiljø med store klassebådsfelter og stor stævneaktivitet.

Den næste store hjørnesten for sejlsportsfaciliteterne bliver byrådets behandling af forslaget om at opføre et nationalet sejlsportscenter på havnen.

Information om tildeling af pladser kan fås ved henvendelse til sejlklubben Bugten eller Århus Sejlklub.

Kontakt:

 

Sejlklubben Bugten ved Per Kristiansen e-mail: perkristiansen@privat.dk

Århus Sejlklub ved Per Henrik Hansen email: per.hh@hotmail.com

 

content-loader
content-loader
content-loader