Gå til hoved-indhold
På den foreløbige deltagerliste er blandt andet: X-40, X-41, X-46, Vivace 36, Mathis 35, J-105, , Elan 410 og X-35. Foto: Sailing AarhusKapsejlads
På den foreløbige deltagerliste er blandt andet: X-40, X-41, X-46, Vivace 36, Mathis 35, J-105, , Elan 410 og X-35. Foto: Sailing Aarhus

Ny kapsejlads for storbåde: Aarhus Big Boat Race 2011

Der er premiere på Aarhus Big Boat Race i weekenden 13.-14. august 2011– et invitationsstævne for større deplacementbåde. Der er allerede 15 forhåndstilmeldinger og arrangørerne har store forventninger.

Af katrine bertelsen |

Det er Egå Sejlklub med støtte fra Sailing Aarhus, der står bag initiativet til et storbådsstævne på Aarhus Bugten. Flere af de store Aarhusianske kapsejladsbåde har længe været faste deltagere med succes i Kerteminde, på Øresund og i Nordtyskland; tanken om at starte et invitationsstævne op på hjemmebane har længe været et et stort ønske og er nu en realitet.

”Vi er klar med Notice of Race og hjemmeside”, siger Steen Jepsen, formand for Egå Sejlklubs kapsejladsudvalg, ”Vi har allerede en del både på deltagerlisten og har netop sendt invitationer ud til udvalgte bådejere. Vores målsætning for det første stævne er 35 både, og med den positive respons vi oplever, tror vi ikke det bliver et problem at nå det”.

Et invitationsstævne med solid deltagelse

Stævnet er som nævnt et invitationsstævne for deplacementbåde med et DH TAUD under 700. Stævneledelsen sender i februar invitationer ud til en række danske og udenlandske både men interesserede både kan også ansøge stævneledelsen direkte om wildcard.

På den foreløbige deltagerliste er blandt andet: X-40, X-41, X-46, Vivace 36, Mathis 35, J-105, , Elan 410, X-35, mm.

Derudover er X-35 klassen inviteret som ”special guest stars” der således vil få mulighed for opvarmning på Aarhus Bugten inden det går løs med VM i Marselisborg ugen efter.

Også sportsbådsstævne

”Aarhus er anerkendt verden over for at tiltrække sejlsport-events for internationale jolleklasser” siger Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus, og i år føjer vi endnu et kapitel til, nemlig verdensklasse kapsejlads for sports- og deplacementsbåde, først når Melges 24 og X-35 klasserne afholder henholdsvis EM og VM og nu også med et et tilbagevendende storbådsstævne”.

”Og har man ikke fået nok, så er der jo også det populære Aarhus Festuge Stævne, et stævne for klassekølbåde som J80, CB66, Melges 24, H-Båd, Folkebåd, Yngling m.v., som sædvanligvis tiltrækker hundredvis af sejlere”. Slutter Thomas Capitani

Se mere på www.aarhusbigboat.dk eller www.sailing-aarhus.dk

content-loader
content-loader
content-loader