Gå til hoved-indhold
Tur

Flere turister sejler ind i storbyen

København tilbyder sejlende turister at sejle direkte ind i hjertet af en pulserende storby og lægge til ved Amaliehaven, Christianshavn eller Nyhavn. Det benytter et stigende antal sejlere sig af.

 

Af Troels Lykke |

Det er populært at sejle til København for at holde ferie. I forhold til juli sidste år har der været 28 procent flere lystbåde i Københavns havn i år, svarende til 625 anløb af lystbåde.

Også når det kommer til de større og mere luksuriøse yachter med en længde fra ti til over 60 meter, har der været en stigning på 24 procent i juni og juli sammenlignet med sidste år. Tallet svarer til, at 24 yachter anløb havnen.

I Christianshavns Kanal nær Wilders Plads holder parret Pia Rohr og Fritz Rohr fra Schweiz ferie med danske venner i en lystbåd.

Lyden af det skvulpende vand overdøver næsten trafikkens fjerne summen.

- Vi er på en sejltur hver sommer, og denne gang fandt vi på at tage til København, fordi man kan sejle helt ind i byen. Det er helt utroligt,siger Pia Rohr og fortsætter:

- Det er en skøn måde at holde ferie på. Man har hyggen og roen her i båden, og så har man alligevel den store by og alle attraktionerne en spadseretur væk. Der er næsten ingen biler her, hvor vi ligger, så det er helt perfekt.

Kilde: ibyen.dk

content-loader
content-loader
content-loader