Gå til hoved-indhold
Unge sejlere i Sail Extreme 2010 i Kerteminde. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Unge sejlere i Sail Extreme 2010 i Kerteminde. Foto: Troels Lykke

Kraftcentre på retur

Kraftcentrene har haft deres berettigelse, men de er også blevet mødt af kritik. Det siger talentchef Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

De ni danske kraftcentrehar spillet en vigtig rolle i udviklingen af nye olympiske sejlere, fortæller talentchef i Dansk Sejlunion, Jan Christiansen fra Kaløvig.

Der skal også fremadrettet være nationale træningscentre i Danmark, men opgaverne bliver anderledes.

"Vi i Sejlunionen skal fremover have flere sejlere i spil, i talentarbejdet. Derfor skal fremtidige talentcentre være meget mere åbne og tilgængelige for sejlerne og trænere. Her har vi til i dag ikke helt gjort det godt nok og vi kan lære meget af englænderne, der har formået at fastholde en jollekultur, hvor rigtigt mange unge og voksne befinder sig," siger Jan Christiansen til BådNyt.

Få unge

"Vihar lige nu ikke så mange sejlere i de store ungdomsklasser, men vi kan til gengæld tage bedre hånd om den enkelte sejler," siger talentchefen, hvis opgave er at fodre OL-landsholdet med talenter.

Her fremhæver haneksempelvis Horsens Sejlklub, som over de sidste år har leveret flere sejlere til seniorlandsholdene. De har brugt Europajollen som rekrutteringsklasse og skabt navne som fx Maiken Schütt og Anne Marie Rindom, forklarer Jan Christiansen, der siger at strukturen omkring de ni kraftcentre er til revurdering.

Har haft deres berettigelse

"Kraftcentrene har haft deres berettigelse, men de er også blevet mødt af kritik. I fremtiden laver vi kun et nationalt træningscenter (tidligere kaldt kraftcenter, red.), hvor der allerede er et stærkt og sundt miljø af sejlere i den pågældende klub," siger Jan Christiansen.

Læs hele artiklen i BådNyt.

content-loader
content-loader
content-loader