Gå til hoved-indhold
Jollerne måtte forcere grødisen i havnen, for at komme på vandet.Kapsejlads
Jollerne måtte forcere grødisen i havnen, for at komme på vandet.

Årets første træningslejr – med grødis

Kaløvig fik i weekenden besøg af 70 sejlere fra Danmark, Norge og Sverige, da træningslejren for Optier, Laser, Zoom8 og Europajolle-sejlere åbnede.

Af katrine bertelsen |

Det var Kraftcenter Århus der, med Kaløvig som arrangør, tog initiativet til at kickstarte sæsonen med træningslejr for 70 skandinaviske ungdomssejlere.

”Det er naturligvis et sats med den vinter vi haft, men det viste sig at timingen var lige nøjagtig rigtig,” siger Michael Vogelius, formand for ungdomsafdelingen i Kaløvig.

”I Sverige og Norge er det stadig dybfrosset de fleste steder, så herfra var man glade for at kunne komme på vandet for første gang siden november.”

”Træningslejren var besat med trænerkapaciteter, som var det en olympisk forberedelse,” sagde en af forældrene, idet Jørgen Holm og Kasper Sohn tog sig af Laser/Europajollerne, tidligere landstræner for Zoom8, Bo Jarvig stod for Zoom8 sejlerne, mens Opti’erne fik eksklusiv træning af Finn Beton, som med stivfrosne fingre formåede at videofilme til de efterfølgende skippermøder.

Modtagelseskomite

Fredag aften stod en lille modtagelseskomite klar til at modtage de mange sejlere fra Sverige og Norge, som havde valgt at rejse den lange vej til Kaløvig. Der blev hygget indtil de sidste sejlere checkede ind lidt efter midnat.

Lørdagen startede med frisk vind og bidende kulde. To træningspas blev gennemført, kun afbrudt af varm middagsmad. Efter aftensmaden emmede havnen af ungdommens puls, hvor det store tema var hygge i hytterne med underholdning fra Melodi Grandprix.

Søndag ændrede vindretningen sig således, at havnebassinet var fyldt med grødis, men med hjælp fra gummibådene lykkedes at flytte isen, så alle kunne komme ud.

Dog besluttede Zoom8- sejlerne ved simpel afstemning at blive på land, for at snuppe 3 timers teori-eksercits med Bo Jarvig. Alle sejlere synes det havde været en kold fornøjelse, men nød at komme på vandet, og nu glæder de fleste sig til den kommende Ice-Cup.

Ice-Cup 2011

De fleste sejlere besluttede, at lade jollen blive liggende til den kommende weekend, hvor Nordeuropas første kapsejlads for joller, Ice-Cup 2011, afholdes.

”Vi har modtaget tilmelding fra endnu flere sejlere end sidste weekend, og mere end dobbelt så mange som sidste år, idet vi bliver omkring 100 deltagere. Vi har gang i hele sejlcenteret og vores sejlerhotel med plads til 64 er nu booked helt op,” siger Michael Vogelius.

"Vi forventer en hyggelig weekend, hvor der nok er præmier, men hvor det også er tilladt at coache på vandet."

Mange af Kaløvigs jolleforældre er engageret på banen eller på land, hvor man har åbnet op for alle sejlcenterets faciliteter for at kunne afholde skippermøder og bespise de mange.

Efter Ice-Cup afsluttes vinteren med en lejr for Århus Bugtens Optisejlere, hvilket markerer afslutningen på en vintersæson, hvor der trods is og sne, har været afholdt ni træningsarrangementer med overnatning i Kaløvig Sejlcenter.

content-loader
content-loader
content-loader